[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike

Compass要唔要推薦

compass無ive揀

搵booth啦

Compass要唔要推薦

compass無ive揀

搵booth啦

申請左one+
補交完資料
Grad左一年 6k part time 一個月
批得成高唔高?

白版好大機會唔得
Tu有c就夠出titan

岩岩睇左自己有B
差唔多A
申請完鄭秀文同古天樂 兩張一齊批...但到手之後又唔想用錢
用緊三張卡

1. SC AM $4/mile 食飯用 (未夠人工申請 HSBC VS...)
2. BEA flyer $5/mile 八達通增值
3. ccb eye card $3/mile for paywave 買野, $2-3/miles 上網買野
用緊三張卡

1. SC AM $4/mile 食飯用 (未夠人工申請 HSBC VS...)
2. BEA flyer $5/mile 八達通增值
3. ccb eye card $3/mile for paywave 買野, $2-3/miles 上網買野

我都未夠人工申請VS , 用住HSBC白金

食飯 - HSBC白金
日常 - Flyerworld
網購 - Eminent
外幣 - Premiermiles
電話上網 - Citireward

等緊渣打過完冷河玩下AM

諗緊等BONUS搏多次VS
好似除左VS無卡要申請
The Club會員成功申請美國運通國泰航空尊尚信用卡,即賞您2,200 Club積分及可享高達76,000飛行里數!須受條款及細則約束。詳情請查閱 https://goo.gl/1jx86h

新出推廣,呢張AE卡用黎網購點睇? 唔夠30k 年薪得唔得?
如果得,食完dbs element $300蚊,可以轉呢張。下個月加價,網購儲里數好慢
渣打am都批得幾快
星期二申請
今日收到sms批左
The Club會員成功申請美國運通國泰航空尊尚信用卡,即賞您2,200 Club積分及可享高達76,000飛行里數!須受條款及細則約束。詳情請查閱 https://goo.gl/1jx86h

新出推廣,呢張AE卡用黎網購點睇? 唔夠30k 年薪得唔得?
如果得,食完dbs element $300蚊,可以轉呢張。下個月加價,網購儲里數好慢

呢張碌唔夠要求有冇得免年費?
渣打am都批得幾快
星期二申請
今日收到sms批左

Card centre係咪趕住收爐
話說我都係申請左COMPASS VISA 2日
頭先上佢官網睇都話已批
有冇人指定會用visa or master?
宜家得張iCard 但好似網購就會收手續費
上網睇到master個手續費又好似高過visa
宜家申請左hsbc白金
宜家申請左hsbc白金

七八成有好優惠嘅卡都係Master
宜家申請左hsbc白金

Btw icard唔係收網購手續費
係DCC
今日岩岩去萬寧買左6000蚊野

想問HSBC個800獎賞錢 係即時入賬定係點樣架?

其實好快就升返

我上個月唔記得左還張銀聯$18
TU就變左做E

原本幾多

A
月薪約13,000
經常上網賺物,用緊hsbc儲蓄戶口
申請邊張好

隻手好長呀
今日岩岩去萬寧買左6000蚊野

想問HSBC個800獎賞錢 係即時入賬定係點樣架?

睇條款

其實好快就升返

我上個月唔記得左還張銀聯$18
TU就變左做E

原本幾多

A

咁撚恐怖
老老豆豆,VI 同 VS 邊個多優惠?

我都想知,有SC VI,但好少用,某d地方有折先用
平時用DBS Black多,同睇戲用AMEX 張白金
宜家申請左hsbc白金

係DCC

q
[quote]有冇人指定會用visa or master?
宜家申請左hsbc白金

係DCC

Dcc 既話 應該係中銀問題?

想問下登記咗係咪就隨時簽得?
駛唔駛等通知?

想問下登記咗係咪就隨時簽得?
駛唔駛等通知?

Yes
張dbs black 卡遞左兩日就批左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞