[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
申請咗Compass VISA等批

citi 2日就批到卡,而家咁高效率
想問下巴打
我係學生 申請左恒生mpower
琴日收到信同卡 打埋電話開通係咪代表已經用得

同埋今個月sembreak返左個月工
想轉電話 但轉完冇左份糧 想留返啲比屋企洗
如果想分期買iphone 睇左恒生話指定商戶可免息分期 包衛訊 係咪om

未打完就 up左
最後想問係咪ok 唔想比錢個陣發覺唔得就慘
唔該巴打

最簡單咪去胃信問清楚
Btw 胃信 我寧願去apple store 買完再打去分期
俾HSBC reject vs 申請

同期伸請既boc vi 卡都拎埋(其實諗住3月旅行時可以入機場食碗魚蛋粉,手多伸請左.....)

我係咪應該抬錢去hsbc開acc再伸請vs .....

利申用開中銀acc,無Hsbc acc.....

點樣通知你reject 左vs
想問下巴打
我係學生 申請左恒生mpower
琴日收到信同卡 打埋電話開通係咪代表已經用得

同埋今個月sembreak返左個月工
想轉電話 但轉完冇左份糧 想留返啲比屋企洗
如果想分期買iphone 睇左恒生話指定商戶可免息分期 包衛訊 係咪om

未打完就 up左
最後想問係咪ok 唔想比錢個陣發覺唔得就慘
唔該巴打

最簡單咪去胃信問清楚
Btw 胃信 我寧願去apple store 買完再打去分期

應該點做 可唔可以詳細啲講一講 唔係好曉
大家有冇話用咩銀行出糧戶口

渣打citi出糧可以儲里數
好似係

Citi出糧戶口 買股免手續費 抵唔抵屌
有無巴打用緊大新BA卡
俾HSBC reject vs 申請

同期伸請既boc vi 卡都拎埋(其實諗住3月旅行時可以入機場食碗魚蛋粉,手多伸請左.....)

我係咪應該抬錢去hsbc開acc再伸請vs .....

利申用開中銀acc,無Hsbc acc.....

點樣通知你reject 左vs

呢2張卡係聖誕個時apply.
我只提供糧單同boc acc月結單
HSBC 有叫我補番税單俾佢.....我年薪得400k,但資產夠佢個要求咪試下.....

都過左成個月,我估都衰左9成
有無dbs 白金卡巴打收到信話三月會改名叫eminent
btw 之前申請eminent唔批 批張白金卡比我
一直都無開

我申請左兩次eminent都唔得,出左一次白金,一次普通紅卡 俾我
白金同eminent都有網購優惠,我就照用住先。紅卡就當垃圾

自己總共有2張紅卡,一白金,一black。其實出唔到可唔可以reject我就算
一直都無開

我申請左兩次eminent都唔得,出左一次白金,一次普通紅卡 俾我
白金同eminent都有網購優惠,我就照用住先。紅卡就當垃圾

自己總共有2張紅卡,一白金,一black。其實出唔到可唔可以reject我就算

black係紅卡咩
大家有冇話用咩銀行出糧戶口

渣打citi出糧可以儲里數
好似係

Citi出糧戶口 買股免手續費 抵唔抵屌

抵玩,本身活期存款息口唔錯,唔買股擺係度儲錢又得
一直都無開

black係紅卡咩

唔係。 普通卡=紅色卡=垃圾卡
有無巴打用緊大新BA卡

有無巴打用緊大新BA卡

想申請, 大新waive年費易唔易
一直都無開

black係紅卡咩

Eminent 係外海簽有 Rebate,網上都好似計。
當初佢一開就自動幫我轉,但講真我用 Black 來儲分多,係去旅行 / 網上買野先會用呢張。

有,網購最多回饋$300/月。平時就簽black。里數多好多
有無巴打用緊大新BA卡

想申請, 大新waive年費易唔易

唔知
呢張免3年
3年後再算
學生,冇INCOME
下個月去日本旅行
想問有咩卡底玩??

Aeon JCB

有冇邊張銀聯學生申請到

知係手長 一係你追post一係google
兩樣都唔做 字又打錯哂就咪入黎啦好心

優惠討論區呀,文盲?使唔使捉住你手教你申請?

咪係
上曬銀行網站有幾難
得岩自己既卡

其實除左ae外 基本上8 9成卡都可以waive年費
睇黎要做個整合
有無巴打用緊大新BA卡

avios易唔易草
如果一次過批太多張卡搞到降tu
如果未來5年唔諗買樓 貸款
係咪冇乜所謂

其實好快就升返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞