[💳] 信用卡優惠討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
Btw 張citi prestige除左pp係咪冇用?
但hsbc好似vs都冇pp

有用 儲年資買里數 可換avios
傳聞遲d匯豐會轉新樣 好支那感覺

下面個張還好 但照舊好睇好多囉

個app都死埋

執左$8DBS dollar

執左8蚊
最多幾多?

3次夾埋22

冇用過平時用flyer 都有一次
抽中10蚊

個app都死埋

執左$8DBS dollar

執左8蚊
最多幾多?

3次夾埋22

3次加埋21
我最近申請左張大新one+,追左post一段時間後,想申請張專儲里數既咭,結論有三張多人推薦,city rewards, dbs black, 東亞flyer, 但就係唔知申請邊張好,black就食迎新,但食完迎新果5000蚊後張咭就變得冇咩用,city果張又話換里數要收手續費,flyer又好似要開户口先申請到好麻煩咁,有冇巴打可以幫手分析下邊張長用儲里好?thx

執左8蚊
最多幾多?

3次夾埋22

3次加埋21

3次加埋70
中信international motio --> 平時去百佳惠康美心ok 7仔
頭2000蚊用佢 paywave / paypass 比錢

中銀i card -->頭1111 買超市禮券+月供股票

淨低就citi rewards ,但好少會每個月買咁多超市野,主力交HKBN d 費用,因為中銀icard 唔包

八達通就SCB executive plantium

可以avios又幾吸引 雖然佢miles儲得少
hsbc vs是咪好過佢多優惠過佢其實?
年薪夠 儲蓄夠,兩邊都無戶口
伸請BEA 最新個張 VS 同渣打張AM
渣打已經寄左張卡俾我

點知東亞寄左張白金visa 我唔啟動張卡係咪會自動取消.....

東亞擺明趕客, 渣打開戶重送AM,擺少少錢做定期又送多少少。

想問下如果唔想用張白金卡 唔啓動佢就得?
定係要落分行講同佢取消?
會唔會收番手續費?
渣打已經寄左張卡俾我

點知東亞寄左張白金visa 我唔啟動張卡係咪會自動取消.....

東亞擺明趕客, 渣打開戶重送AM,擺少少錢做定期又送多少少。

想問好耐,
其實係咪除左佢預先批寄比你既卡之外全部一申請就降tu?
渣打已經寄左張卡俾我

想問好耐,

其實係可以追Post
渣打已經寄左張卡俾我

想問好耐,

其實可以追Post

渣打已經寄左張卡俾我

想問下如果唔想用張白金卡 唔啓動佢就得?
定係要落分行講同佢取消?
會唔會收番手續費?

要打電話cut

HSBC vs 優惠係多啲 但prestige俾既offer主要係旅行 酒店3日送1日 到埋佢要俾年費 但就會送番幾十萬積分

HSBC vs 優惠係多啲 但prestige俾既offer主要係旅行 酒店3日送1日 到埋佢要俾年費 但就會送番幾十萬積分

其實一張world elite master 一張vs 兩張grade唔到aims唔同人
可以兩張拎哂食優惠 前題你背俾年費買里數

3次夾埋22

3次加埋21

3次加埋70

3次加埋21

3次加埋70

3次加埋70

我又3 次加埋得21

我又3 次加埋得21

禁利是嗰隻game最少

我又3 次加埋得21

禁利是嗰隻game最少

個個得五蚊

我又3 次加埋得21

禁利是嗰隻game最少

個個得五蚊

啱啱睇完呢個Post就玩禁利是嗰Game

禁利是嗰隻game最少

個個得五蚊

究竟係點計比幾多
每次都得$8

禁利是嗰隻game最少

個個得五蚊

究竟係點計比幾多
每次都得$8

我得$10

究竟係點計比幾多
每次都得$8

我得$10

次次5蚊

究竟係點計比幾多
每次都得$8

我得$10

次次5蚊

我得8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞