[真人真事]多年前,我同英文miss發生不可告人既秘密關係

1001 回覆
402 Like 51 Dislike
2015年 4月, 皆因之前兩次實習, 表現都算唔錯, 所以同之前實習間公司簽左合同, 正式畢業後, 留係當地做野.
而MISS, 亦都一直陪住我, 係之前旅遊簽夠三個月過期番左去在番黎 同埋係新年個時, 番左去一個月過年, 之後又番番黎陪我.

而家正式大學畢業後既, 二人SWEET SWEET生活.
MISS: 畢左業啦喎, 大個仔啦. 我地幾時正式結婚一齊
我: 等我係呢到做多一年野, 儲筆錢, 番到去就同你正式註冊 結婚.
MISS: 呀寶, 我愛你呀.

唉已經見到sad end
我係男
但見到個miss將最重要果8-10 年青春比左樓主
而係毫無成本咁去愛一個人

我真係比佢感動左 同時會覺得佢真係好慘好慘
真係唔明 點解男人要對一個女人專一係咪真係咁難

因為衰既男人好識講野 所以女人易中招

唔係識講野,係車大炮冇成本,乜都可以講得好聽,負責任嘅男人,絕對唔會隨便許下承諾又走左去。
就好似樓主應承miss返去實習又自私咁留係果邊實習咁,根本就係冇考慮過另一半嘅感受同處境,冇錯miss工都辭埋搵佢一齊係好sweet,但樓主最後咪又係負左一個為佢押上前途嘅女人?

解釋得好好
其實樓主根本係仆街仔,只係個故劇情比較浪漫,d友仔就叫曬春叫人追返人
係呢到睇親啲真人真事甜故都係sad end
浪子回頭金不換呀
Btw條大陸妹好低質咁都要

所以我知道自己係點既人, 改唔到, 碌鳩痕, 見到係咁上下質素, 就會覺得食得唔好曬, 就上.
2015年 4月, 皆因之前兩次實習, 表現都算唔錯, 所以同之前實習間公司簽左合同, 正式畢業後, 留係當地做野.
而MISS, 亦都一直陪住我, 係之前旅遊簽夠三個月過期番左去在番黎 同埋係新年個時, 番左去一個月過年, 之後又番番黎陪我.

而家正式大學畢業後既, 二人SWEET SWEET生活.
MISS: 畢左業啦喎, 大個仔啦. 我地幾時正式結婚一齊
我: 等我係呢到做多一年野, 儲筆錢, 番到去就同你正式註冊 結婚.
MISS: 呀寶, 我愛你呀.

屌! 浪費咗個miss咁多年時間
唔知係咪個天有心試我. 2015年9月,
有一批新既實習生黎左我地公司實習. 其中有個女仔. 大陸妹, 但非常之唔錯. 長髮, 大眼, 清純, 有當年MISS個種感覺. 而且又係經常著粉紅色恤衫番工.

我: HELLO, 第一天上班呀?
大陸妹: 你好, 對呀.
我: 你那個學校的?
大陸妹: XXXX
我: WOW, 我也是呀, 有緣份呀.
大陸妹: 嘩, 是師兄呀. 你幾年級的.
我: 我已經畢業了.
大陸妹: 是唷, 師兄有微信嗎?
我:有呀, 以後可以出來一齊玩呀.
留名
唔知係咪個天有心試我. 2015年9月,
有一批新既實習生黎左我地公司實習. 其中有個女仔. 大陸妹, 但非常之唔錯. 長髮, 大眼, 清純, 有當年MISS個種感覺. 而且又係經常著粉紅色恤衫番工.

我: HELLO, 第一天上班呀?
大陸妹: 你好, 對呀.
我: 你那個學校的?
大陸妹: XXXX
我: WOW, 我也是呀, 有緣份呀.
大陸妹: 嘩, 是師兄呀. 你幾年級的.
我: 我已經畢業了.
大陸妹: 是唷, 師兄有微信嗎?
我:有呀, 以後可以出來一齊玩呀.

正仆街仔,又係貪新鮮
本來打住看咸故心態,不過真係被個老師的真愛感動咗 樓主要好好珍惜

比樓主玩殘完就飛左人
屌,咪鬼叫樓主搵返miss啦,佢呢種人,今日可以話就手食件大陸人妻,聽日可以話有第二個靚妹送上門食得唔好浪費。
根本佢就未玩夠,就算去搵返miss,難保半年一年後又掉低人自己走左去,呢種人係唔應該同任何人一齊,佢同人一齊果一刻可能好開心好幸福,但過一排之後佢只會為人帶嚟更大嘅傷痛,除非佢控制到自己碌鳩,唔係嘅搵返miss都只會令miss傷第三次。

Agger
平時用碌鳩思考嘅人,你好難叫佢控制自己碌鳩

到而家樓主依然堅持自己冇錯,冇玩弄miss感情!
係認真就唔會咁樣對人啦!根本只係當miss係肉便器!
樓主由頭到尾付出過D乜?
仲有成日上網揾sp,根本就咸蟲一條!

最仆街係樓主自己都親口講:「有得食唔通唔食咩」
就算而家miss肯嫁比樓主都唔會有辛福!三日唔埋兩日就出去搵食!
希望樓主有日揾到真愛時
條女做返你以前對miss野

你根本唔配有真感情
你不折不扣係一個玩家
一個戲弄感情嘅人
miss
樓主
Miss嘅青春同前途都比晒你
如果miss仲單身 你應該要追反佢 娶左佢
佢真係為你付出左好多

同意

不能同意更多
屌,咪鬼叫樓主搵返miss啦,佢呢種人,今日可以話就手食件大陸人妻,聽日可以話有第二個靚妹送上門食得唔好浪費。
根本佢就未玩夠,就算去搵返miss,難保半年一年後又掉低人自己走左去,呢種人係唔應該同任何人一齊,佢同人一齊果一刻可能好開心好幸福,但過一排之後佢只會為人帶嚟更大嘅傷痛,除非佢控制到自己碌鳩,唔係嘅搵返miss都只會令miss傷第三次。

Agger
平時用碌鳩思考嘅人,你好難叫佢控制自己碌鳩

到而家樓主依然堅持自己冇錯,冇玩弄miss感情!
係認真就唔會咁樣對人啦!根本只係當miss係肉便器!
樓主由頭到尾付出過D乜?
仲有成日上網揾sp,根本就咸蟲一條!

最仆街係樓主自己都親口講:「有得食唔通唔食咩」
就算而家miss肯嫁比樓主都唔會有辛福!三日唔埋兩日就出去搵食!

係,我係衰格, 每次比人發現之後 就會好後悔, 但係過兩日又會黎過, 永遠改唔到, 點解我會咁.. 唉,
愈睇愈灰
樓主好仆街
miss係夢中情人feel
棄故bye 浪費人地一生 死都唔撚改
Miss 咁好仲搵第二個
Miss
晚上8點鍾, 係佢屋企樓下等佢.
隔左一陣, 終於見到MISS了
咁耐冇見, 仲係傻豬樣咁. 仲係鍾意著粉色系既衫.

XX! 好耐冇見啦. 肥左又瘦左喎,
(一貫搞爛GAG開場白)
MISS: 衰仔, 行啦, 去邊食呀, 好肚餓呀.
我: 去番個間啦! (同MISS以前中午放學,經常去既餐廳)

入到去, 坐卡位. 我一向都唔鍾意明對明坐, 我坐係MISS隔離.
大家傾左好耐計, 傾下我係個邊讀書點樣, 佢而家新工作環境點樣
我: 有冇學生溝你呀!
MISS: 你估人人好似你咁咩!
我: 我同你講呀, 唔準比D o靚仔溝呀, 我嬲嬲豬架!
MISS: 係咩, 你仲會呷醋咩, 係個邊你都冇搵我啦!
我: 認真, 初時諗住真係同你就咁算數, 但係番左黎後, 第一個想見既人就係你, 我就知道仲係鍾意你架.

話畢, 我就攬住佢條腰, MISS都冇縮開. 我就知道佢其實一直都仲未放得低我.

屌。。。馬交人有無咁純呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞