[真人真事]多年前,我同英文miss發生不可告人既秘密關係

1001 回覆
402 Like 51 Dislike
因為留番係當地實習既原因,
其實都搞到大家唔開心.

.......SKYPE.....
MISS: 你當初應承番黎搵我架.
我:但係我而家留係個邊拿經驗, 唔係仲好咩? 對於我地長遠黎講, 好似會好D 喎
MISS: 你係個邊實完習, 又直接讀year 3, 咁我地唔洗見啦?
我: 辛苦一陣, 可能係值得架呢? 你唔支持我咩.
MISS 好似個細路女咁, 係咁喊, 喊到收唔到聲.
我亦都覺得自己好似好自私咁. 應承左佢番黎陪佢, 而家又為左自己, 搞到而家咁.

最後因為咁樣, 搞到大家都少搵左對方.

直到YEAR 3 讀完 在簡實習既時侯( 其實小弟讀酒管, 只需要實習兩次就得, 但係因為留係當地實習賺錢, 的確唔錯, 所以決定在繼續實習多一次, 所以總共係三次) ,我就知道如果我在留係當地實習, 同MISS既關係 絕對要散了. 但係我又好想留係當地. 點算好呢?
2014年4月
我係當地已經實習左兩個月.

番到屋企, 有人煮好飯等我放工.

我: 又係意粉呀, 食到口都淡哂.
佢: 鬼咩, 你呢到咩都冇得買.!
我: 算啦, 係啦, 自己煮慳番D錢.
11年個post d相死哂
澳門巴打留名表示未聽過
雖然又係肉醬意粉, 但係MISS煮野食比以前好左好多了. 係幾好食既.

冇錯, MISS為左我, 辭左職, 過左黎陪我. 我覺得自己真係全世界最幸福既男人, 竟然有個女人會咁樣對我, 我諗從左我老母之外, 都冇人做到.
樓主你真係

有個女人為左你放棄自己事業又過黎搵你

最後你都同佢分手
留名,第1次睇
我: 點解你可以為左我, 辭埋職過黎陪我既
MISS: 你而家有野做, 你養我咪得囉.
我:放心, 我會養到你肥肥白白!
MISS: 嗯, 只要你對我好就得架啦
Live鳥
你真係有負呢個女仔
有幾多個女仔可以為男朋友做到咁.....
就係呢段時間開始, MISS從瘦底身材, 跟著肥左成7,8 KG. 變左有肉地身材. 我覺得比以前仲正
樓主
Miss嘅青春同前途都比晒你
如果miss仲單身 你應該要追反佢 娶左佢
佢真係為你付出左好多
樓主
佢真係為你付出左好多

同意
越追越覺得miss好慘 企係miss角度由樓主係中學生到大學生一齊又分開 都仍然會揀同樓主一齊仲想結婚 miss嘅心路歷程一定好酸
樓主
佢真係為你付出左好多

同意

唔同miss一齊反,死全家

睇到眼火爆,天下間仲有好似miss咁既女人,真係只應天上有!而你仲成日搞人,真心愛佢係唔會起色心架!

睇到呢度已經唔想理之後有無甜 係想樓主追番人啊 比番個交代人啦
樓主
佢真係為你付出左好多

同意

唔同miss一齊反,死全家

唉 好想為miss喊 實在太撚慘 到依家都仲單身 話唔定仲等緊樓主
樓主真係唔係好人
一個咁好嘅女仔就俾你負左
希望樓主好好對待你下一段感情
樓主
唔好意思都要講句
你真係好仆街
一個女仔對你咁撚好 等你咁撚耐
你可以咁撚樣對佢
呢啲女仔 點樣搵到?
咁都唔珍惜
如果miss主動搵返你 話想一齊返
樓豬會唔會受?
追故模式正式啟動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞