[dbp係黑店!] 開返個脫毛討論區先 #2

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
求讀緊大學嘅絲打幫手做問卷
關係
關於淘寶同online shopping
有好多巴打做左,希望各位絲打幫手
過3爆4

https://sojump.com/jq/12625661.aspx
關係
過3爆4

https://sojump.com/jq/12625661.aspx

做完
好奇一問點解會用呢個網
各位有剃毛難題既絲打
我強烈推薦呢支剃刀 有番梘包住唔會剃損
我全身包括bikini都係用佢剃
邊到都有得賣 超市 sasa 龍城 etc

幾錢左右?

最近我FD聽左我講, 去龍城買就63$

係咪可以循環用好多次 用到幾耐左右?
各位有剃毛難題既絲打

幾錢左右?

可以 d番梘用曬可以換 換曬可以買
各位有剃毛難題既絲打

幾錢左右?

可以 d番梘用曬可以換 換曬可以買

一舊番梘應該可以剃全身三次左右 連埋bikini
屌完來呢到咁多比anna搞過既苦主
真心yanis d facial得個平 手法又勁參差 好彩已經做晒個plan 永不回頭

我正有此意
做哂之後個啲就算鳩數

我仲有20次
比anna 水左去轉$3000plan
佢仲要偷工減料
最後敷倒膜敷成半個鍾先返黎

我都仲有20幾次
其實我都唔知正常要敷幾耐? 15分鐘?

anna係咪好瘦頭髮好長個嗰?

金啡頭髮
成日同客一開口就傻婆/傻妹/衰婆

想問anna係喺朗晴定舊鋪架?

朗晴
個次佢紮辮戴文青圓形眼鏡

舊鋪大家係咪覺得肥妹kathy幾好?

我仲有20次
比anna 水左去轉$3000plan
佢仲要偷工減料
最後敷倒膜敷成半個鍾先返黎

我都仲有20幾次
其實我都唔知正常要敷幾耐? 15分鐘?

anna係咪好瘦頭髮好長個嗰?

金啡頭髮
成日同客一開口就傻婆/傻妹/衰婆

想問anna係喺朗晴定舊鋪架?

朗晴
個次佢紮辮戴文青圓形眼鏡

舊鋪大家係咪覺得肥妹kathy幾好?

No 佢都好撚煩架
不過應該anna咁差既
岩岩上完A+ 零sell 等睇效果

絲打join 左咩part?
我都想join 佢個全腿
$12000 分四次比錢好似真係幾抵

Underarm咋 如果效果好會想join全腳

係咪8星期脫一次?
聽日第一次上yanis 希望遇到個好嘅staff
想問有冇人去yanis脫毛係跟個簽名係L既女人
頭兩次去10樓脫都係佢跟 佢話如果之後想跟佢可以直接wtsapp佢 其實我覺得佢唔算好仔細但下次無啦啦話想轉人會唔會好odd 而且又唔知轉邊個好
頭兩次去10樓脫都係佢跟 佢話如果之後想跟佢可以直接wtsapp佢 其實我覺得佢唔算好仔細但下次無啦啦話想轉人會唔會好odd 而且又唔知轉邊個好

我上次(第一次去)去係佢呀 L再加個圈係出面
上次去佢無著制服 我以為佢係老細

你覺得佢點 其實係幾nice又唔算hard sell但我覺得可以再仔細啲 唔知係咪因爲我頭兩次都勁乾又勁怕痛既樣佢話唔打咁密住下次先高度數同密啲 宜家手腳都一忽忽毛咁
關係
過3爆4

做完
好奇一問點解會用呢個網

多謝絲打
有個大陸gp mate整,話好用喎

你覺得佢點 其實係幾nice又唔算hard sell但我覺得可以再仔細啲 唔知係咪因爲我頭兩次都勁乾又勁怕痛既樣佢話唔打咁密住下次先高度數同密啲 宜家手腳都一忽忽毛咁

唔太hard sell既 講兩句就算
我第一次去做 唔知間鋪其他人打成點啊 所以唔知叫唔叫打得hea
我感覺就都幾密既 唔太hea
就黎1001 有無諗過新post整個簡單FAQ係#1?

都好喎

係咪8星期脫一次?

我下次係10/5呀 佢話7-8星期
但其實我又想join yanis
今次係知A+評價ok又有優惠咁抵

係咪8星期脫一次?

我下次係10/5呀 佢話7-8星期
但其實我又想join yanis
今次係知A+評價ok又有優惠咁抵

$980呢個優惠呢, 如果有人refer有冇其他優惠果d? 或者refer我果個人會唔會有著數?
Q: 激光定彩光?
A: 激光,而激光最常見係分755同808機
755係快啲見效,但會有啲痛同貴啲(視乎你脫咩位)
808係落gel打,無痛同價錢好平(好多細鋪都做緊幾百蚊3個位咁),但會慢好多

Q: 脫毛應該揀邊間好?
A: 有幾個因素 1.錢 2.有效(快慢)3. 衛生 4.sell 唔sell
你要平又有效又唔sell 嘅,就要犧牲下衛生(e.g. Yxxis)
要有效又要衛生又要唔sell 嘅,咁咪貴(e.g. Aplxx, Medixxxx)

Q: 想平平地脫幾個唔同既位 應該一間脫晒定去幾間唔同?
A: 視乎你想脫既位係邊到 多細位可以去唔同公司(例如Dexxx $688包兩個細位,Insxxxkin $290上唇或underarm)

Disclaimer
請自行衡量不同意見再決定去邊間脫毛
打手死全家
808係落gel打,無痛同價錢好平(好多細鋪都做緊幾百蚊3個位咁),但會慢好多

A: 有幾個因素 1.錢 2.有效(快慢)3. 衛生 4.sell 唔sell
你要平又有效又唔sell 嘅,就要犧牲下衛生(e.g. Yxxis)
要有效又要衛生又要唔sell 嘅,咁咪貴(e.g. Aplxx, Medixxxx)

A: 視乎你想脫既位係邊到 多細位可以去唔同公司(例如Dexxx $688包兩個細位,Insxxxkin $290上唇或underarm)

Disclaimer
打手死全家

大概係咁? 各位見到有咩常見問題都可以趁1001前加落去

Disclaimer
打手死全家

大概係咁? 各位見到有咩常見問題都可以趁1001前加落去

Q:打之前有咩準備?
A:有傷口有異樣食左藥記得要講,有機會唔打得 平時就早兩三日剃毛毛會吸光啲

都好喎

幫手諗下問題先 你地幫手加減 或者修改 我都係綜合下大家既留言寫
1. 脫毛去邊間好?
排名不分先後
A PLUS 價錢公道 衛生 零SELL
DEVON 價錢算抵 衛生 中度SELL
YANIS 價錢極抵 唔衛生 重度SELL (睇運)
MEDILASE 價錢中上 衛生 少少SELL
DERMES 價錢昂貴 衛生 重度SELL

2. 脫毛前有咩要注意?
2-3日前自行剃毛 怕剃損既濕剃+梘液 或者買舒芙剃刀
同埋多做保濕, 起勢咁搽LOTION 脫個陣無咁痛同起紅點
唔可以食暗瘡藥物 抗生素個D

3. 激光同彩光有咩分別?
激光的功能— 針對性和比較深層問題 例如:去斑、去疣、去紋身、去疤、脫毛、脫墨等等。
彩光的功能— 非針對性和比較表層問題 例如:美白、收緊、提升、嫩膚、收毛孔等等。

簡單一句 彩光脫唔到毛 脫成世都仲會有, 只會變幼同慢左
得激光先可以做到永久脫毛

4. 激光755同808, 點揀好?
一句講哂, 揀755.
808脫到你個孫出世都未脫完.

5. 家用脫毛機有咩介紹?
(等絲打答, 我唔識)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞