羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike

https://www.moosejaw.com/moosejaw/shop/product_Patagonia-Women-s-Hyper-Puff-Parka_10343703_10208_10000001_-1_

你揀個件north face, 重量係我上面3件recommed 既2 到3 倍重量. 你淨係攞住佢都辛苦
黎緊新年會去日本東北
想問巴打呢個價錢嚟講係咪最佳選擇?
想問邊度買平
定係過日本先買
有無巴打有arcteryx 既camosun ,therme,thorsen, 個中碼size 係咪同thorium ar 既中碼一樣
同一度數下,我覺得東京唔落雨同雪之下會比香港暖
你頂到既, 就日本montbell 買. 日本買一定平過香港原價. (除非好似上面有巴打 , 香港打8折)

以我所知既, overlander 全線斷晒我呢個post 講既個兩件Perma frost 同 perma frost light. 你係其他地方搵到又8折的話, 咁香港抵d.
有冇巴打知道香港邊到有北臉件1990 Mountain Jacket GTX買?

想買件黎著下,有冇巴打著緊/著過,覺得如何?

ATOM LT 係美國做緊八折搞到我心大心細
折實幾錢?
又想問下買打底衫有咩推介?
係邊 , ar有冇折 lt 呢幾日都係岩岩好夠頂 (靠擋風靠打底)
應該有折
大約207 USD
有八折,官網所有野都應該有
https://www.consumer.org.hk/ws_chi/choice/495/thermal-underwear.html%3Fleisure%3Dtest

跟據消委會測試, 最好既係...

Montebell Zeo-Line Middle Weight

Uniqlo Heattech Extra

Baleno Thermal Extra
請問一下樓主
點睇 不死鳥件 cerium lt
打算係香港露營 and 平時著
頂唔頂到呢排d天氣,0-5度左右
夠, given 無風. 有風的話, 你要shell jacket著面.
即係邊
官網
us 唔見既, 要 code?
潮偉巴,請問下你點睇呢個牌子同呢件野?係香港買成差不多6k
呢件純擋風雨,冇保暖功能
如果巴打買Gore-Tex Shell,最好問吓官方有冇保養,如果可以好似Arc’teryx 咁一換一就正
另外巴打喺香港邊度睇到?呢個牌子我都有啲興趣
其實睇呎寸冇次準,講到尾都要試,我上網買衫奶過兩次嘢
再睇真d
好似用左3隻物料

材料
Coreloft™ 80 g/m²保暖材料
Coreloft™ 100 g/m²保暖材料
850填充欧洲白鹅绒
Arato™ 10面料——100%尼龙

係唔係新版先咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞