羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
未折前咩價
同埋想問下著咗依件 出面仲駛唔駛加件防風?
定係入面tee+base layer就夠?
諗住香港+旅行著
perma frost down parka 好厚仲要100% 防風.

-10度前都係一件搞掂. 北海道d 人都係著呢件
正價好似2340
ocerlander無折諗住去永安碰運氣(上次有巴打執到特價)
跟住真係有
多謝潮偉巴介紹 呢個post獲益良多
天氣一凍d户外用品舖多人到
最後幾錢埋單
去日本買唔知平唔平得多
咁既話都幾平喎
講緊2000下買到件頂到-10
Arcteryx 一件幾千蚊
呢兩日喺東京大概三四度,我著咗一件Giordano 嘅g warmer 加件普通長袖衫,加件atom AR 已經夠有突
再去凍嘅嘅地就加件冷衫都夠,
件beta LT 應該拎去滑雪算
七千幾蚊買果件arcteryx
我買個件Kappa Hoody 其實都係$2400 港幣....black friday sale 買. 一樣頂到-10 度..
但係宜家應該搵唔到依個價掛.....
千七左右 買到心頭好感覺好爽
而家就當然無...所以, 其實可以諗定有咩心頭好, 儲錢儲到11月中, 下次black friday 再扑d 好野番黎.
而家喺香港係咪已經冇可能買到黑色嘅atom ar
CAMPSAVER R1 Pullover S SIZE折左$70USD一件
我atom lt 著s fit 身偏短
咁nuclei ar買s 應該正常?
唔好估, 去 IFC 試身 Kappa Hoody. Nuclei AR 內籠係約莫同Kappa Hoody 感覺差不多, 或大d 咁多. 身長, 袖長其實唔洗點理, 因為唔會影響到着唔着到件衫. 影響到你著唔著到件衫, 係件衫內籠過大或過窄.
好..唔該巴打
早左一星期買,買貴左10% 頂佢個肺而家仲有貨
atom ar m碼 先定 等於 nuclei ar s 碼
你atom s 點會正常
btw 試先係最實際
咁貴既褸唔好搏
下星期會去東京
想問去緊/住係日本既巴打, 依家日本既天氣情況, 係唔係著返呢幾日香港既衣著就夠?
想問大家平時用開邊間轉運?
buyandship 最穩陣, 我覺得 買貴野用佢, 買平野就用其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞