羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
就咁LT 2月名古屋一定唔得....
香港著無問題, 12度or above . 低過呢個溫度係邊度都一定凍死
咁定atom ar 比較可以香港日本兩邊走呢
買呢D 個心安樂D.
有時會覺得SOFTSHELL 抵D, 因為春秋都可以用到.
但感覺soft shell 容易搵到其他野代替嘛,hardshell 防風防水goretex 走唔甩
Atom Ar 係比較適合, 你個case 黎講
1450 有找
話時話有個問題想問。

如果外加hardshell,而hardshell嘅內龍係細過件羽絨,即係羽絨有一部份被擠壓, 保暖效果會唔會係細左? 當然我明白有hardshell厚返少少係相比單件係多dd保護。
保暖效果應該無分別, 不過著上身會好漲咁囉
Ifc成2500
M 碼 同 S都岩著
Fit身定鬆小小好?
Atom ar Black Friday 約幾錢?唔通要等到十一月
未計運費1600左右
咁平
係呀,所以好難再喺香港買Outdoor brand
巴打係咪要,我買左件唔岩身,黑色
新手第一次買保暖褸,
平時普通衫著開m碼,微胖身型
想問atom ar應該買s定係m碼?
S?
巴打,出去試著會好D
我167/64KG 著s碼就岩岩夠, M碼可以鬆動D

另外,今日上網見到件BETA SL HYBIRD ,S碼,灰色 唔使2K, 唔知配ATOM AR S碼岩唔岩
我170 69kg 應該s碼?
個問題係你洗唔洗預裡面加衫.
唔好估, 去試身. 呢度係有幾個巴打無試身買左番黎, 要放番出黎. 因為唔啱着.
應該冇問題,我本身有atom ar + alpha fl,alpha fl比起beta sl hybrid 要窄身,但我着alpha fl都夠位,beta sl hybrid 應該都唔會有問題
講漏咗,2件都係s size
如果巴打唔買,我有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞