羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
冇野了
新版有咩地方改左?
潮偉巴,請問下你點睇呢個牌子同呢件野?係香港買成差不多6k
呢件純擋風雨,冇保暖功能
如果巴打買Gore-Tex Shell,最好問吓官方有冇保養,如果可以好似Arc’teryx 咁一換一就正
另外巴打喺香港邊度睇到?呢個牌子我都有啲興趣

唉,我見前排有特價心急得濟叫個fd幫我買,今日拎到個時先發現佢冇側袋,冇得放對手入去。我慣左隻手放入外套既側袋,呢件冇搞到我想放番出去。
係mother outdoor到買的
潮偉巴 除左beta sl仲有咩hardshell推介?

如果筆直1500
Patagonia 件 stretch rainshadow
好輕好柔軟
但 2.5L h2no 唔知防水能力係點呢?
我靜係知日本仔當潮牌着. Shell jacket 用料ok 既, 都係用Goretex. 羽絨係唔得. 價錢太貴....唔會諗.
原來係呢間黑店 去過一次,見到啲價錢就知唔係我買
其實用得Goretex 做既shell jacket, 無2000 蚊係買唔到...

條數就係1500蚊買其他料既shell jacket, 定俾多500蚊買arcteryx sl 有goretex.....
我靜係知日本仔當潮牌着. Shell jacket 用料ok 既, 都係用Goretex. 羽絨係唔得. 價錢太貴....唔會諗.

我見折左4000頭就入手左,goretex pro,如果放係不死鳥到要成7000幾
如果巴打買Gore-Tex Shell,最好問吓官方有冇保養,如果可以好似Arc’teryx 咁一換一就正

唉,我見前排有特價心急得濟叫個fd幫我買,今日拎到個時先發現佢冇側袋,冇得放對手入去。我慣左隻手放入外套既側袋,呢件冇搞到我想放番出去。

點解叫黑店既?
因為佢標個價直頭係搵水魚
我睇Klattermusen,仲貴我喺官網訂過嚟,去過一次就冇再去
Arc’teryx Pro Shell有好多隻,你講七千幾應該係SV系列,普通Alpha FL , Beta LT都係四千幾左右

點解叫黑店既?
我睇Klattermusen,仲貴我喺官網訂過嚟,去過一次就冇再去

原來係咁,咁巴打如果係香港買呢d你會去開邊幾間有良心d?
有無團

我見折左4000頭就入手左,goretex pro,如果放係不死鳥到要成7000幾
Arc’teryx Pro Shell有好多隻,你講七千幾應該係SV系列,普通Alpha FL , Beta LT都係四千幾左右

巴打知唔知如果我想放左呢件去有乜途徑可以放?因為我想換件有側袋既俾我可以放隻手
唔見, 有無link?
香港買通常都貴好多
Haglöfs Roc Spirit Jacket 我上網買2千幾,香港折完都要4千左右,你話點買得落手
如果急用嘅話鍾sir個7折都ok嘅,畢竟外國網啲平貨要成日留意
加埋入車都唔覺有

點解叫黑店既?

原來係咁,咁巴打如果係香港買呢d你會去開邊幾間有良心d?
香港買通常都貴好多
Haglöfs Roc Spirit Jacket 我上網買2千幾,香港折完都要4千左右,你話點買得落手
如果急用嘅話鍾sir個7折都ok嘅,畢竟外國網啲平貨要成日留意

原來係咁 巴打知唔知我有乜途徑可以放到件外套?
有冇巴打知goretex果3件有咩分別?
2 layer gortex

3 layer gortex

3 layer gortex pro
香港仲有咩鋪係齊小小?
Montbell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞