羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
香港冇番AR
膽粗粗試試
我都係買S
[member]
上次講果件photon x
又做特價 $160 m碼起
[/member]
RAB件 valiance jacket 好似都唔錯
其實風褸係咪都係大件 去北面試最細都好大件咁
唔係,首先你要睇個牌子有冇Asian fit,之後仲要睇佢件褸嘅用途,有啲係設計上預你入面着好多衫,所以一定會鬆
得返Large
仲有extra 20% off 如果著得落真係抵

啱啱買件M size Rab Microlight Jacket 都要$120
係goretex ,我件褸入面啲邊就快甩咁款,所以想搵montbell或者goretex 整整佢
https://www.thenorthface.co.uk/shop/en-gb/tnf-gb/mens-verto-prima-hoodie-crr5?variationId=TXG

潮巴請問如果淨著底衫衛衣,呢件頂到幾多度到?
件野255g. 800 fill 羽絨. 無防風. 我估8~10 度左右頂盡.
Atom LT細碼終於寄到黎 今晚返去丁

咩色?
件野723g 重, 600 fill 羽絨, 非goretex 防水面, 無防風. 我估0度或再凍d 咁多都ok. 如果件野係800 fill 就正啦.
Pilot
thanks 巴打, P 記好似唔多 heavyweight 褸
我見你都睇左一論. 其實好老實講, 你要既野, 真係得3件, 你再搵都係咁上下.

Patagonia Hyper Puff Parka 女裝 (不過我知你唔鍾意隻色)

Arcteryx Kappa Hoody 女裝 (你香港無得試, 同因為貨尾唔係好多間有)

Montbell Perma Frost Parka (non-light) unisex 版 . 香港唔知有無你size.
hyper puff parka正啊
啱身? 有無相睇?
170瘦底,幾岩身
靚 幾錢入手?
件kappa hoody 好似到到都冇哂lu
我見你都睇左一論. 其實好老實講, 你要既野, 真係得3件, 你再搵都係咁上下.

Patagonia Hyper Puff Parka 女裝 (不過我知你唔鍾意隻色)

Arcteryx Kappa Hoody 女裝 (你香港無得試, 同因為貨尾唔係好多間有)

Montbell Perma Frost Parka (non-light) unisex 版 . 香港唔知有無你size.
hyper puff parka正啊
件kappa hoody 好似到到都冇哂lu

抵到瀨屎,點解冇男裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞