羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
你預佢都係防潑水好喇
無保暖作用, 檔風雨only. 佢regular fit. 我建議去試size.
著多件fleece 係裡面應該ok 既. 不過有風, 係肯定會縮.....
ok架。
花洒淋佢20秒都頂住入住唔濕, 出面都係水珠粒冼走
潮偉巴打想問下montbell果兩件premafrost light同無light款功能上有無分別? 大家都係800fill同gore windstopper 但light無哂貨 係純粹無咁米芝蓮?
美國官網都做緊特價209usd
係, 一件厚d暖d
咁堅LT + fleece, 著邊件fleece 想入手番件P記
買左件beta sl M
167cm
手袖唔會好長咩
oversize style?
可能佢係大隻佬呢
Montbell 件3in1同Atom lt點揀好?
3in1件面係咪0保暖可以當風褸著?
haglofs 有件lean down jacket都幾好睇,700 fill down又冼水面,不過冇買到
睇你咩用途, 邊個地方著.

面個件係齋風褸
袖長都ok
入面著多件抓毛差唔多
我170著S都覺得有dd長
多數香港普通著,唔想著咁多件,同埋回返暖十零度都仲著到

上面個圖應該係形容3 in 1 最好既解釋. 佢定位係唔太凍, 或者你做緊高熱量運動個陣, 普通羽絨會太熱, 就咁shell jacket 又唔暖個陣著.

所以, 我覺得HK 既冬天係好適合著呢d 3 in 1. 不過你要注意既係, 如果係旅行日本冬天, 好大機會係唔夠暖. 3 in 1 d 內膽係好薄.係要加衫.
下擺就長左d,手袖又唔多覺太長
我168 s, 手袖又長又闊
有無人知Beta AR / Atom AR係咪個cutting slim過Kappa Hoody? 之前買咗件Kappa Hoody覺得唔太貼身 (可能預加mid-layer?),想入手Atom / Beta AR,今次想fit身少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞