羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
torrentshell 個件用既人做羽絨未必頂到0 度. 件north face 係普通羽絨4倍重量, 成2kg....你咩住10部iphone 係身既重量.

睇番第一頁既...

Patagonia Men's Hyper Puff™ Hoody

Arctetyx Atom AR

Montbell Perma Frost Light jacket[如果未比呢度巴打買斷貨的話, 否則日本買]
唔知ptagonia有冇
而家心大心細緊arcteryx定patagonia
個時佢地話 life warranty 但好似係 product 的 life not your life
至於product life 有幾長就唔知佢點計
要點先可以享有呢個服務?冇warranty card,冇上網登記過,就咁買就有?
應該係,除非假貨
唔知patagonia有冇
而家心大心細緊arcteryx定patagonia
Arcteryx 呢個牌子好多鬼佬評論都話太貴,連鬼佬都話貴就真係品牌效應
請問用蠟有咩唔好?
吸濕 會有霉味
呀, 睇唔到巴打回左, 其實我都唔堅....我同事我見佢一件ARC hardshell (無留意咩黎)
入面就咁一件長袖.............
起粒又冇得修/換?
用咗一排暫時唔覺,等我春天留意吓先
真係唔知,我好耐以前做過一排,但你起粒應該計自然損耗,我諗除非你用左好短時間起粒,如果唔係你著幾年去換件新的你咪好著數?
巴打想問下邊度開倉
潮偉兄再想問問你 有冇d帽既位置有毛毛既羽絨?🙇🏿🙇🏿
我覺得ok 料既無.....同埋男人著個d 好hehe...
死link
係福岡搵左幾間都搵唔Arcteryx LT/AR
剩返女裝
第一件夠暖, 第二件似係shell 黎.

不過2件都1kg 重, 正常羽絨 一倍
第二件係550 fill goose down 黎
你啱, 第二件係550 fill. 不過查實用成2000銀港幣, 點解唔買件都係2000蚊, 不過800 fill 既羽絨 好似Montbell Perma frost light?
諗住買beta sl

應該買fit身定鬆身啲好

今日著住冷衫+薄羽絨著M係啱啱fit
p記推薦邊件?
因為我見到呢件有減價 同埋可以拆 靈活啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞