羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
咁二揀一的話, 我會揀第1件, 人做羽絨點都叫防水.
有無同第一件差唔多款
筆直差唔多
又有現貨買
https://eu.elementbrand.com/shop/product/mens-sale-jackets/alder-jacket-6?color=6697

之前旅行買左件 呢類其實係咩褸? 入面寫D功能唔明咩意思 求解
Atom ar s size 斷曬
巴打邊度睇到有貨
0-12度有冇推薦 ~$2000
最緊要方便,唔會濕水就唔暖嗰啲
見montbell permafrost light down parka
同northface carto triclimate jacket 好似唔錯
睇你去邊著, 香港日本就
至少著到 hoodie + atom ar+ atom lt 係入面, 咁就乜都夠 我覺得
想再問問 beta sl hybird 同 beta Lt hybird 會推介邊款多? 就咁上網睇好似差不多
beta sl hybird.

beta Lt hybird好舊, 停產左
Atom Ar再加Lt ?
我諗佢意思係ar/lt

ar+lt就真係
Mammut呢件GoreTex幾正 唔會好似其他牌子咁硬
http://www.overlander.com.hk/product/details?code=029101026180&color=0051+TITANIUM
好想買
佢個開倉已經完左啦
大概啦 , fleece 個厚度同lt 差唔多, 咁去ifc試身無其他fleece 比你玩
但係又想夏天冷氣大都著得

所以唔想買咁大
咁fit 身D 加到lt/ar就得。 去滑雪, 冬天行山再買過件, 反正beta sl hybid 個2L GORE-TEX Paclite都唔係比你戶外運動用
睇到好想即刻去買件atom ar
係 滑雪就另一個category
應該無, 咁既價錢應該無乜choice. 淨番既係Montbell 3 in 1. 第1頁有相. 不過所有呢d 3 in 1, 都係俾你運動用, 俾如滑雪. 唔會十分之暖. 之前個人要求就係想要靈活d 先揀3 in 1. 靈活既代價就係唔會夠一件過既羽絨咁暖.
宇多田巴打選擇 criteria 好接近我, 都係一件過夠暖, 輕身, 高質fill power.
想問下依家想買arcteryx 有邊度會平? overlander, 沙木尼? 之前睇過有個巴打留言話粉嶺有間賣得都幾平, 有冇detail?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞