羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
呢d太彩,你唔願著幾季。
單色㩒著好多
有無邊款推介,想買但唔知揀邊d

出左手嘅單聲

呢個網係咪要用代運?
任何網買呢d 羽絨既都要.
怕凍既我一問
我本身有一件montbell 防水褸

有啲想買件防水羽絨
定買件fleece 背心打底好?

有無好推薦?
你本身件montbell 防水褸, 係幾度左有著而仲保到暖?

你諗住買件防水羽絨, 係諗住係邊個國家, 邊個溫度著? 同埋你諗住照頭淋30分鐘雨係完全唔會搵地方遮雨? 我係想知防水要求對你有幾必要, 因為防水羽絨係好貴.

有回覆了
可以一換一
Fat Fat
Arcteryx 有買貴, 無買錯
想知如果我收完個件幾件後又打柴,咪又可以再換,
永世無限loop 咁?
可以
程序:係佢官網登記左維修先,佢地會覆你-再跟佢地指示清洗1次寄出指定地址(我用香港郵政$空郵包裹有tracking number$大約$200幾),等佢地覆整唔整到,整到係冇得換新 之後佢地會寄返比你,唔駛錢,佢哋比埋運費

有回覆了
可以一換一
Fat Fat
Arcteryx 有買貴, 無買錯
想知如果我收完個件幾年後又打柴,咪又可以再換,
永世無限loop 咁?
唔知, 我答你唔到. 其實肯換得一次, 都已經賺左. 呢個世上仲有幾多間大公司係有d 咁既service?
其實D 巴打係唔係都主要係goretex hardshell d 膠有問題先可以換?
好似少D 聽換softshell/insulated
我都想知ATOM呢D有咩情況要拎返去整
Atom LT 我2015年11月買, 冬天係日日著. 到以家無問題. 所以...我答唔到你有咩要去整.
件褸叫Cosmic Parka for 防風防水only

香港 同 澳洲

我所要求防水係淋雨唔濕姐 咁又唔會30分鐘唔遮個種
應該冼水就ok
atom 有機會整都應該係得壞拉鏈,
不過atom薄得黎又暖,cutting又靚, 我覺得係必備
買件Atom AR 應該兩邊都啱着. 防風既你笠你件Cosmic Parka 係面就掂.
恭喜 arcteryx 真係世界級保養
有冇巴打試過整montbell?
我件shell jacket 啲膠邊甩哂,唔知有冇得整?
收錢都唔拘,費事買新浪費咗
你嗰件係咪goretex?
幾年前我有件Burton goretex, 入面D封邊貼甩晒,件衫又唔係香港買,亂撞之下揾返goretex HK, 問下有冇得整,佢叫我拎返上去office, 報咗價換封邊貼都係收咗我$150
同感。
montbell我過季會入pack袋收藏, 冬天拎返出黎用咁似差左少少。
其實down嘅話 長期塞入個袋仔同埋長期掛係到都係唔好
已入Zeta Ar
寄緊
Ifc試左size
感覺好過beta
Lm
我矮所以買左beta ar 其實我都係中意 zeta 多D , 不過我會揀zeta lt, 因為短身D
咁應該點收埋?.....掛都唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞