羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
有無極光相睇
估唔到件xenon X 咁細件都咁暖

巴打想問你知唔知 kappa hoody 同 fission sv s size 分別差幾多?
諗緊好似直接買fission sv 有埋防水 (如果差唔多咁腫)
campsaver 我自己買到喎
再揀d冷門d既集運
終於送到黎啦

Atom AR
我 REI 同 Moosejaw 都得
我係日本試過Fission sv, 內籠同kappa 接近
咁點解你揀 kappa hoody 唔揀 fission sv?
著過上身好重, 物料關係塞唔到入背囊, 好硬淨. 同埋旅行真係好小可會照頭淋30分鐘會唔搵地方避下雨先.....kappa 普通大雨實頂到15分鐘. 15分鐘夠時間我搵地方避雨....
買左件 Patagonia better 1/4 zip sweater 買大左
我諗 Patagonia clothing 有分 American/ Asian sizing
應該無分 我上網買同鋪頭試都係好q 大件 本身size係比較大
巴打呢件咩碼
170偏瘦唔知買s定xs好
本身都有連登仔身高+10cm
但係件大碼個身長同手袖都長到傻左
我要攝衫加摺袖先OK
買錯大碼又真係難搞 好少人岩著 我patagonia d 碼係比平時其他牌子細一個碼
不過最穩陣都係去門市試 好多款好齊
咁慘 我買左 trim fit 款, size 都尚算ok
我呢件M碼
本身180高70KG肥底

個人著過ATOM SL/LT/AR都係M碼
分享下你點著, 睇極光時, 市區時
我175瘦底,S 岩岩好
想問下樓上兩位巴打....180著M, 175著S...
你地著落係咪好貼身?.....我167著S 先覺得岩岩夠....
係咪我太肥/橫
我瘦者, 我就唔算好貼, 有小小位
Atom Ar 我172高, 72kg, 著M 係有空位裡面著厚身笠衫
巴打,我睇完你講之後都係the climbers shop到買左一件Atom AR
想請問佢發左貨之後會唔會有通知?
我買左之後send左個email問佢 佢覆返我個tracking number
送貨到收貨好似4/5日
巴打你果件係 pilot 色?
我果件係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞