羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
2月中去日本,想買件Arcteryx/TNF.. budget~2k 有無好介紹*
2-3k
如果買TNF真係要買日版 日版靚太多
今日去希慎睇成5k
潮偉巴!
-10度去西藏買Rab Photon X Jacket (185USD) 定Mammut Chamuera HS Thermo Hooded Parka (223USD) 好呀? 比少少意見小弟參考下 1516中...
Purple label
香港有?
Photon X Jacket 2017(744g)
Primaloft gold (clo 0.92) 170g
有Pertex® Endurance windproof and water-resistant

Mammut Chamuera HS Thermo Hooded Parka(895g)
ajungilak oti element (clo 0.84) 150g
有Windproof, waterproof 2-layer Mammut DRYtechnology

唔知有冇計錯, Photon X比 Chamuera 數字上暖24%

Mammut Chamuera HS Thermo Hooded Parka 同 kappa Hoody 數字上一樣暖, 所以西藏-10度都應該輕易應付
巴打
我係overlanxxr買,但一早單都唔知去左邊;
佢叫我去番d authorized dealer搞,有咩好建議
係, Photon x 暖d, 輕d, Mammut 就聲稱waterproof. 不過drytech 有幾waterproof 我真係唔知. 我自己會揀Rab
第一頁, Atom AR, Nuclei AR
同埋我對所有聲稱waterproof 既褸, 無著過上身個透氣度得唔得好難估. 真係waterproof 既, 大部份係真係會好焗....
有冇巴打行開沙_木係咪仲做緊現金7折??

BTW 想問下潮偉巴打, 如果想買件hardshell for 香港冬天/大風 同日本旅行用
件beta SL 夠嗎? (當然入面會著番野保暖) 定搵 Beta LT好D? , SL好似幾薄下咁
beta sl 係薄, 不過都唔係要佢黎保暖. 再厚既hardshell 都唔會暖反正. 我會買SL , 裡面著羽絨.

第7頁呢個post 我有講過我自己心水既 hardshell.
如果有啲牌子唔可以直送香港 你地用咩集運?
thx bro , 可惜Beta SL Hybrid 無深藍, AR隻深藍唔錯
第一頁, 第四個post
個紅拉鍵好好J
係好正 
Beta SL Hybrid 好過SL, 肩位加拿大位耐磨左, 又有pit zip。有錢緊係LT好
你email有冇未睇晒,我個email有講冇單及海外買就可以email覆佢地,佢地再安排
唯有睇下邊度有減價
請問atom lt Black Friday 連運費係賣幾錢?諗緊黎緊去jp 買mountbell定出年買atom lt 係香港著
你日本係講緊幾月去? 冬天去日本著Atom LT 唔會夠暖.

black friday 連運費, 約1500蚊入手.
我諗住買黎香港著應該為定出年冬天準備,二月尾去名古屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞