羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
滑雪 我都係租野
不過估唔到對手套 真係完全頂唔到 可以凍到僵
以前就係唔想買對太肥果d 買對玩到電話既 原來負10度 係唔得既
黎緊男朋友成日想買件Arcteryx 或者the north face 黑色褸比佢
但係佢4月先生日 到時又唔凍買比佢會唔會好on9
如果唔係大家有無推介
lm
其實唔會 始終之後都可以著到
我今日atom lt+Sweater+u記V領T都夠 不過都係對手差咁啲 係對手凍
我都係咁話 始終覺得LT好似多啲機會著 最終都係買LT
睇到呢個post,買咗件arcteryx羽絨
我都係咁,始終香港低過10度既機會又唔多
呢幾日係新界都係著columbia底衫+普通tee+atom lt
去旅行最多換件羊毛底衫加件r2加風褸
LT 加 P記 fleece 今日無問題
今早係大家實戰好日子。
259正價黎,咩網都有啦
有件atom lt. 著左2年
起晒粒粒 有冇得搞?
不過我都想買件新
nuclei ar / kappa hoody 最大分別係咪防水?我見件衫都差300g 到
Neclei 100g 人做羽絨, Kappa Hoody 140g. 兩件都係防風, 不過只係冼水. Kappa hoody 係厚好多.
巴打有無推介
屌以為講緊AR
有無巴打想買arcteryx kappa hoody,size s,black,買番黎唔岩著,淨係試過,牌未剪
Chest: 122 cm
Waist: 112 cm
Bottom width: 111 cm
Centre back length: 78 cm

仲大過 atom ar 中碼少少
無諗過會咁大
我想問一問Arc’teryx Beta Ar個size大約係點樣?同埋件褸有冇保暖作用?唔該曬
佢預你入面再著野
有冇人知U記件blocktech jacket 防水得唔得
想問呢件冇gore-tex 冇windstopper 如果去-5 至 -10 度, e.g. 冰島, 係咪唔夠? (出面唔著hardshell)
https://www.campsaver.com/marmot-montreal-coat-womens.html?_iv_womens-clothing-size=medium&_iv_code=MRT-WJ5-MAR0486-43387
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞