羽絨/風褸/戶外用品討論[2] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
好似無乜其他款好睇
買Arcteryx 個保養真係好正,我有件Beta AR喺ebay買,著咗3年 ,前排個衫面起左d膠,好似泡泡咁,之後寄返Arcteryx整,佢地覆我整唔到,叫我揀返其他色,免費比返件我
唔係light 版應該仲有現貨....不過都應該唔多. 我地好勁, 可以重點買斷成香港某幾個model 牌子既貨....
旺角, 得番L , 灰色,黃色, 但我175著S都覺得手少少長, 所以L應該真係要好高大
係架....以前做過D代理...有個客著左5年....寄番去加拿大,佢話整唔到,
換左件全新的第2代褸比佢
之後又送左件衫比我地公司成日同佢聯絡個個姐姐, 係幾好人的ARC班人
其實係唔係終生保養?
個時佢地話 life warranty 但好似係 product 的 life not your life
至於product life 有幾長就唔知佢點計
Thanks bro
想再問問arcteryx是咪有類似款?如果係 巴打會推薦邊個牌子多
第七頁
化纖, shell,褸: arcteryx
fleece : patagonia
羽絨,parka:montbell

我咁揀
要點先可以享有呢個服務?冇warranty card,冇上網登記過,就咁買就有?
巴打呢件咩牌子? 邊到買?
請問各巴打呢個牌子OK嗎?
Fjällräven 銅鑼灣有專門店
着緊佢件Keb Jacket,好滿意
應該係,除非假貨
防水係用蠟 香港潮濕唔係咁好
係~就咁買
參考下先 thanks
第一頁, 第四個post
唔該想問一問,黎緊會去旅行想番買件羽絨(預個邊大約0-10度到),平時起香港都會著下,主要係想一件過保到暖同埋有少少修身(唔想著到太大舊,背囊都咩唔到)
我自己就搵左呢兩件
Patagonia M's Insulated Torrentshell Jacket
The North Face MCMURDO PARK ll AP

唔知有冇其他推介 感謝🙇🏿🙇🏿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞