HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
嚴格黎講應該係唔比
因為一定有啲盲毛訂左餐但又唔記得 走去調位
到時拎錯定冇左又係口同鼻拗
再講誇張啲 調左位墜機可能會認唔返
真 我3人坐中間 開盲盒 等兩條女左擁右抱幾爽
如果揀位系統真係好大問題,應該有好多人選擇唔搭

乘客量降低咗佢就會改善

但係目前現狀睇落覺得有問題嘅人唔多

大部份人心態都係覺得坐得廉航預咗

咁點解要為咗少數改返個系統
比粉絲既錢屌佢唔係魚翅
搭過Flair Porter未
你以為逼到?太天真

你以為當搭廉航嘅窮撚想坐埋一齊:會比錢買位?

10對情侶/10個家庭入面,會有1組比錢買位

另外個9組會上機時搵人調,就算係隔十幾行都會搵人調,調到就慳幾百,調唔到就忍住唔傾計忍到落機

窮撚仲會專搵啲好恰、容易話為嘅後生女唔肯調就分分鐘陰陽怪氣到你落機,成程機係咁單單打打、比說話你聽

遲早香港快運會有人搞到好似膠鐵咁大打出手、污煙障氣

你可以話,呢個係人嘅問題,就算冇夾硬折散派位都會發生,但呢啲嘢就係少得一單得一單,呢個制度會誘發到呢啲事發生
九成九係你呢啲閪客大大聲傾計嘈到人啦
咪為拗而拗
老老實實 我會
佢戴唔戴到 同我生存機率無關 點解唔幫?
我反而想聽下easyjet
兩種版本都聽過
其實做人真係唔可以有咁既思維
首先我成篇文語氣同抱怨無關,我會歸納為陳述/分享/討論。
再者你買咗一樣即使係行內最平既野,點解就冇權討論佢既野呢,我明白一提起呢間航空,就已經好多人有偏見地拉埋去啲西客又要平又要話。
但真係有時啲野睇清楚人地係想討論啲咩先再留言啦好冇?
你同排公屋抽唔到靚單位發窮惡有咩分別?
其實有冇諗過唔好搭廉航?又要搭又要屌
俾錢咪得囉 煩
其實呢
你成篇文嘅抬頭係比Hong Kong Express嘅公開信
DLC要俾錢買
你呢個留言都幾有趣,想像力幾豐富
ryanair都係random
easyjet同一個booking會派到連位唔洗加錢
利申 啱啱坐完
uo咪一樣係發窮惡
如果我有啲咁cheap嘅朋友,真係當冇識過算
特登分開真係on99
有小朋友係咪會照拆
會唔會全程都要聽佢地喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞