HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
邊有人支持UO 最好大家都唔幫襯佢 制裁佢 等佢跪
但佢廉航咁做有咩問題 價錢已經包埋

你用非廉航既客人要求去量度一間廉航公司喎係
你呢種邏輯好似想帶出網民係得一個人
就係講緊如果我機票出咗中間位,同人換窗邊或走廊都唔係讓,因為邊樣都好,都係trade up,我係會着數咗,所以我係唔理解你哩種着數咗反而覺得係讓咗人嘅諗法
廉航本來就冇服務,你想要求咩
價格已經反映左,要服務就買佢大佬cx
首先就係UO以前即使都係廉航唔係咁,先會更容易令人去比較啦。其次係我咁啱坐過既其他廉航都冇出現過有種特登被拆位既感覺。所以我只係比較佢同以前做法及同行做法。當然啦,我要係開咗呢個post先更得知有邊啲廉航係唔會特登拆同都係得登拆,呢啲內容係少數既理性討論。
facebook開番個hk express 調位group
可以係唔想畀你坐窗或廊,又可以係佢唔想坐中間位,所以我係不能理解哩到純粹為咗唔讓人寧願辛苦埋自己嘅諗法
親子王國同fb都唔會有呢種低質回覆
救命
其實我去多倫多坐國泰返黎 都係可以揀位 然後如果加錢就可以坐闊位

我都想坐express 去日本時
揀位一樣跟國泰玩法
唔係唔得
只係諗深一層
站係航空公司角度
呢種玩法嘅話
我就直接係機票度加價
到時一樣有人屌
係勁奇怪,就好似如果去食茶餐廳,明明有吉位,但個侍應分開你哋一人一張卡位,然後再俾其他人搭抬,除非張單加十蚊先有得一齊坐。
然後d人就同你講食茶記預左啦,鬼叫你窮食唔起高級西餐。
同老婆去就搭uo
同情人去做搭cx
唔想調又話尷尬喇
自從出咗嚴厲嘅行刑架之後
情願俾多幾百蚊都轉搭香港航空
啱啱去完旅行孭住個大大個The North Face 60 L背囊香港航空問都冇問照過
呢種人已經係心理有問題,唔關廉唔廉航事
個例子少柒
岩呀,佢有多樣錢賺,煩既係你地D下人
唔合理就唔會理架啦
我唔幫襯佢 都係會有呢d唔合理既事情發生
咁點做好?
個個gpon9架
老馮又一回事,但真係無咩所謂
你諗返 人哋唔係開善堂
大部分生意佬都係睇盤生意 喺「合理」情況下賺盡 係生意佬嘅目標嚟 呢樣嘢係冇人改變到

咩叫合理? 就係睇市場反應 加極錢 都仲係滿客嘅 就即係未到optimum point 就即係市場普遍認為係合理
再嘈下次一個坐機頭 一個坐機尾 等你位都無得調hk express:有本事就咪搭
就係講緊如果有人坐中間位唔介意 夠厚面皮唔怕尷尬 就唔存在佢換位會有著數 但你就假設左中間換位出走廊 入窗邊一定會有著數
都可以有人唔想近走廊成日比人行過掂到
或者坐窗邊出入麻煩 覺得坐中間啱啱好架嘛

都係嗰句
換係人情 唔換係道理
支持
自從佢個行李政策咁撚閪 再加埋佢個System累咗我兩次
已經Blacklist咗 唔會再搭
好似之前咁都ok啦
以前都唔使比錢都盡量安排相連坐位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞