HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
咁你都幾單純,誇張少少又變到我想教佢做生意。
窮撚就認啦 廉航不嬲係咁
唔係嘅話點解叫廉航
你喺歐洲搭ryan air呢啲仲衰
好心你啦 俾少少錢咪可以兩個人一齊坐囉

UO係集合咗歐美 亞洲LCC最嚴格既要求

亞洲多數不准外來食物,但多數都包7KG
歐洲可以自己帶野食,但係基本票價有時都唔包7kg,同埋有機會拆散無買位既預約,但唔會特登拆散

UO就不准外來食物,唔包7KG,仲要迫你買貴行李plan先包番你7KG
派位特登拆散你

幾時行埋登機證打印費?
使用櫃枱Check-in收費?
唔爭在收埋booking fee
無錯,加法定減法 ,都係心理戰,點樣令overall 有賺,長賺長有。
加法uo都可以 +20 有random 連位,加70有得㨂普通位,加170 㨂靚位,睇下佢識唔識玩
我唔係針對你嚟講 係成個post普遍啲人嘅屌法
「咁撚樣做生意」 「點點點仲賺得多」 呢啲

我反而唔係好知係邊個單純
你要一齊坐你咪比錢
我單人/唔要求一齊坐既做咩要比你拉埋落水比貴啲
你不如話係票價到加埋飛機餐雞蛋仔啦
反正啲人都買
其實窮唔緊要,可以唔去旅行
人都係傾向自己角度出發 得撚閒理係咪拉咗其他人落水
佢有佢諗點賺人個五十蚊啦,我有我諗點洗我既五十蚊啦,唔係好關小唔小家事。
HX大灣區有咩好串
定位都唔同
票價又唔同
再加上HX冇娛樂同埋得個爛鬼飽飛機餐
學咩人笑人
坐埋一齊會死咩
handcarry改革係因為香港人閪,呢樣嘢冇乜爭議

揀位要比錢,唔等於佢唔可以免費派「連位」喎
自己揀嘅連位,要加錢
佢派比你嘅連位,唔使加錢

佢指定你坐任何一個「連位」,否則要加錢,都可以令到少人左揀右揀,加快checkin

利申:支持去廁所都要收費,廁紙要收費,清水洗手要收費,沖廁要收費,廉航只係交通工具,送到你到目的地就夠
咁係咪坐咩Airline都可以鳩坐呀
唔洗Mark位啦
上機先就就頭等
咁佢198 一齊坐同埋148 無得㨂位
咪又係個個都搶148
ok fine 咁呢啲我都冇咩異議
小家嘅位 係而家唔係冇第二個選擇
自己揀平價個選擇 又屌呢樣嗰樣 你覺唔覺自己小家係一回事 成件事睇落就係肉酸
佢咁樣咪同因航一樣價
跟住啲人就轉晒買廚叉廚B

而家佢個制度就係啲人第一眼睇落: 嘩屌你好撚平
上到機先發現中伏, 唔同玩法
講起 其實唔包7kg都好過份
如果每人加$50解決到問題同煩惱嘅話,值得啦,費事諗
我唔係好理你地覺得肉唔肉酸 正如UO都可能唔覺拆開位好肉酸
坐得辛苦一律建議唔好撚坐
覺得冇問題咪繼續keep住呢個心態囉
UO就梗係唔會覺肉酸 佢覺得係必須添
唔得 我係要一路坐一路屌
美國人痾屎都香啲
總之外國人做先,就合理,唔使睇本質

以後唔該所有連登仔開post前,上網搜尋下外國(只限發達國家)有冇呢樣嘢先,尤其是未出過國嘅連登仔,如果外國一早有呢個做法,一律唔使討論!唔好浪費大家時間!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞