HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
自己唔啱聽就打手 又真係幾撚低賤
我就睇budget睇邊一邊抵搭 再揀
揀得UO唔會上嚟屌鬼先
同條友講比左錢咪得囉
成班人話唔搭唔搭

人地上年盈利4億
證明會介意比錢/分開坐既本身都唔係佢地目標客群
甚至你轉返搭國泰都係佢地贏

所以真係睬你都有傻
屌完又咪繼續含淚買uo
支持uo繼續撚客

android個app check極都話我護照無效
直接機場check
坐得就唔好多多要求啦
加少少錢都唔肯不如去長洲玩算啦
某程度上佢搞到咁麻煩,自然多左人揀返國泰,亦都係佢本身嘅策略黎

到佢冇生意嘅時候,佢自然就會改返㗎啦
事實上就係大把人又要屌又要買
一個係咁講 兩個係咁講
都仲要咁多人去食間垃圾黑店 抵死啦
Happy Hong Kong
宜家廉航都唔廉嘅年代不如直接CX算啦
其實佢online check in 個派位唔係random,係有晒standard formula 咁派。
當你係3位,座位係ABC DEF咁兩邊,第一下一定係派最後一行ABE,你唔confirm 出返去即刻入去就派CDF比你,再唔confirm 出去即刻入去就派前一行既ABE,如此類推。好得意個system 會hold住你唔confirm 既位一陣,佢會不斷向前ABE, CDF咁派上去,直到有人比錢買左ABC,system 派到o個一行就會比DEF你!
呢間野真係閪撚到戇尻
一個鐘去台灣就得
其他真係咪撚買
其實件事最on9係你拆散完又唔俾我即刻加番錢揀位,咁點賺到錢
加50蚊就解決到,走去加2000
我唔會話全世界
真係試過土耳其航空想一齊坐
係特登話你幾多歲啊 點解要一齊坐?
之後佢喺個系統度撳咗兩個分開嘅位

之後去搵第二個職員 先改返一齊坐
之後嗰個職員啤撚住我哋走
其實係無問題 但你間公司就唔好話

如果您沒有預先購買座位,我們將會在閣下辦理登機手續時,為您隨機安排座位。

講嚟講去都係食相問題
以前都冇咁閪
而家整埋啲陰濕野搞鳩你
好撚低手
擺到明係就算online check-in個program都係set到會分開
可能兩張飛分開買 。

然後差唔多時間 。前後腳check in

咁就會一齊

利申 :近十次都坐國泰
咁先唔合理,呢個只係basic logic,唔關張機票錢事
同1個PNR有2個人名唔通係唔識嘅陌生人咩?咁齊飛齊check-in,你random點解唔係以2人random(AB/BC/DE/EF)而係1人random咁打散晒?
你2個人去餐廳食飯戲院睇戲人哋會唔會分開晒啲位咁安排?common sense嚟㗎咋
下次用張枱都要收錢
成件事 我都係啱啱體驗完第一次,未有出現過什麼下一次仲去既結論,你理解能力都ok柒
佢特登咁set法 仲講咩basic logic common sense
佢就係知道大家common sense係想一齊坐 咪諗呢個方法賺盡你囉 鬼唔知正常應該AB BC咩
其實唔洗擔心 冇人坐就會執粒
話你戇鳩都真係浪費我時間

呢d野任何一間airline including 以前的UO都輕鬆處理到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞