HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
次次都counter check in
要寄行李點都要去counter
Online check黎做咩
啱啊,唔知點解佢可以選擇性加錢揀位,但唔加錢就「特登」打散,會覺得好核突。但加設佢顧名思義加錢,但揀位係照以前冇特別打散,我又冇咩野會想講佢。
有無人敢同小朋友撘唔買連位,成程機媽媽媽媽,又唔識攬安全帶會點
要等有人買左位,冇左梅花間竹個位(例如有人買左ABC),先有機會派同一行一齊坐,已經試過兩次等人買跟手即食到3連位
我3月去已經好多人比人打散左
你無中招只可以話你好好彩
break the ice 遊戲嚟, 目的係等啲坐附近嘅乘客透過換位去展開話題
HK Express:死窮鬼,唔搭就躝!
可以派完加錢轉位?
師兄又紅字又大字體好大壓力 加油
櫃位先買再貴d
小朋友會連位
其實俾啲一齊買機票嘅人一齊坐會死咩

利申: 無撘過亦唔會撘
其實唔錯
上次咗中間,左右都係靚女
靚女條仔仲要坐後面望住我挨過去,吹我唔脹
自助寄倉排條隊短d
慳返啲時間唔使咁早去機場同食個早餐都仲得
唔會啊,你唔分享咁其他人又點知呢?
千其唔好比啲精神有問題連登仔影響咗討論既本質。

不過我就覺得呢個世界有差既做法亦有好既做法,咁唔係人地都咁做,咁我又咁做有咩問題呢。咁就大晒囉。
寄艙啦
你諗多咗,又時唔係駁唔到,係同你呢啲擺明搵交嗌嘅人講黎都晒氣
UO唔會改呢個系統,佢咁做最明顯係可以提升到轉位相關收入,取消左,佢獲得咩?

聲譽?Sorry,廉航最唔睇既就係呢樣

分開你玩你呢件事,唔係randam,係特登,唔係你點會去比錢揀位轉位?

搭得廉航你就預左係無任何services,呢個係理念黎,一程飛機,只係for交通,你係上面無任何情緒價值需要,先會揀廉航,唔係佢邊比到呢個價位既機票你?人地又何以為生?

佢唔係唔識做,做唔到,人地母公司係國泰,做high end既服務,呢條line function緊既咪就係for cheap客,但cheap客都要賺錢,上年人地先轉虧為營,靠既咪就係夠狠

樓主你點講人地都唔會理,生意跌唔跌,跌幾多,呢幾年UO班睇數既會唔清楚?人地計晒數知道呢個option係會賺錢先會launch出黎,點會理你呢種好聽但唔好食既建議
知唔知幾多?
同D大陸西咁樣有乜分別
窮真係唔好出國
大陸西cheap唔肯比錢book酒店
香港西連$50都唔肯比,衰過大陸
仲迫你地送免費服務比你
唔鐘意可以唔搭, 出面有好多選擇
國泰今年賺錢賺到傻
帶小朋友去通常唔會攪鳩你
香港機場既話寄行李用自助果度得啦 唔洗排counter
反而其他機場成日見uo條隊 online check in果面排得仲耐過普通counter check in
就係market 有需要先衍生出廉航
比錢買廉航但要求full service 但又唔想額外比錢?

都係個句 佢之前唔係咁 依家變左係咁 有反差 但咁又點 唔好幫襯佢囉
有次試過一個人坐走廊位 隔離係一對中年夫婦 我上機就大昏迷 一野挨咗落個男人度 之後成程機個女人都黑我地兩個面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞