HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
咁係咪九巴有一日話要劃位,呢班撐UO嘅會撐九巴先?

淨係講有權嘅話,其實去廁所都可以收錢

問題係在於呢間公司做得太柒太過火,特別係之前都會盡量排埋一齊,係近一年先特登拆開,一比較就出哂事
大部分客一開波決定買嘅衝動 都係睇最開頭個價
如果唔係一早將啲手續費 燃油附加費 乜乜乜 一個lump sum就得啦
派到冇雷公咁遠就啱,等你班燶閪調位吖嗱
遲啲又會用「安全理由」唔俾你調位㗎喇
支持罰鳩窮撚冇錢學人出國
我咪就係一直講緊 點為之太過火
對佢嚟講 過火就係開始冇人搭 佢自然會做返啲嘢去救火
某部分客覺得過火 個力度同佢搲痕都唔夠

客嚟講 最有力嘅回應 就係堅持唔畀錢佢賺 愈嚟愈多人堅持到 先有機會改變到個情況
即係好似去樓下茶記問佢拎杯水同我講要收錢咁
屌, 茶記咋以為自己係高級餐廳開sparkling water咩
俾唔起咩? 係唔撚据唔會俾
臭你又奶? 窮囉, 貪方便囉
試下樓下開間新茶記睇下你條仆街仲有冇人幫趁
岩岩搭完 5個人來回都係坐埋一齊
冇加錢買位
最on9 係又要窮又要屌
掂cx 咪解決
HK Express係唔係空降左個傻鳩高層,好多諗法以為自己好有橋幫到公司
唔比錢劃位, random 派位係十年前美國啲航空公司已有

亦唔係得UO 一間係咁, 唔駛寫咩全世界都知

仲乜開關後香港人變到咁低能, 成日好似第一次搭飛機咁
屌完唔再搭 得覺得ok
屌完又繼續搭先無謂
人哋衰,所以自己衰都冇問題
其實個結論係呢間野咁撚閪 你仲幫襯? 比錢買難受
因為佢咁啱就係開咗關先改咗好多野,咪多人討論囉點解你想像力咁豐富開咗關會聯想到令人變低能
弱智仔 抵你成日俾人蝦
其實兩個人一齊買機票﹑同一人一張個價係一樣
咁同單人飛機票一樣俾B E位你係正常
你有加錢(姐係兩張單人機票+位錢), 咁咪俾二人位你

其實諗落係合理

除非兩個人一齊買貴過1+1
呢個世界就係咁運作架啦
你同緊依家個老婆一齊你都可以數佢 佢咁差你仲同佢一齊?
你住緊香港你都可以數佢 佢咁差你仲唔移民?
你番緊份工咁閪 你都可以數佢 佢咁差你仲唔轉工?
咩形式都咁答既話 人類唔洗討論 唔會進步
最貴個PLAN嘅行李size係咪都係同其他plan一樣size?
你呢個比喻差撚到
揀老婆 住香港 番緊份工 係好難轉
但係咁多間航空公司 使撚揀佢咩on9

而家你揀左佢等於簽左紙結婚? 要一世用佢? 用下腦先打咁多字出黎講d on9比喻啦
坐船係咁,唔劃位
新幹線就可以指定席+自由席

但坐飛機要快d起到飛,冇得俾你咁玩
如果上到去先打架,咁成程就收皮
樓主自己寫咩全世界都知
咁個世界本身就係咁
廉航係咁, 個個都唔想比錢又有好服務
邊個出糧比人
你唔坐大把人坐
我懷疑佢個講法都係鳩噏

直頭係叫d地勤 。兩張一齊又冇比錢揀位既

必須分開 。隔一隔都要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞