HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
Ui上 落手
一開始show開心價,有粒制就全包價但可以逐樣減,
等於拍賣咁,可以用荷蘭式咁減落去
係咪要去到online check in嗰陣先知?如果chok唔到嗰陣先買位要幾錢?

因為雙人會加錢買位
本身雙人是旦一齊坐就得,唔會加錢
而家要加錢先一齊坐得
咁一齊坐>加錢就會加錢

你嘅聲音同投訴同佢賺錢係冇關係
我既比喻重點係在於我遇到咩事情都可以發表囉,我求其樓下食個m記厭佢難食 又唔分享得啊?又咁多餐廳可以揀 洗乜食m記 咁啊?
坐埋一齊=好服務
Random到咁有公式,真係好random囉

“唔想近走廊成日比人行過掂到
或者覺得坐窗邊出入麻煩” 就係講緊我自己
我大概一個月自己飛或者同人飛 一次
幾次咁啱都係派中間位 我夠瘦又冇乜所謂
有得揀都真係會想叫同行朋友坐窗邊 我坐中間
其實都可以架,話唔定當識多個朋友。
就算一條友都派最尾嗰行畀你
已經係早兩日online check in
其實我唔介意有
依啲基本野都要俾錢買
遲啲開個門又要俾錢 去個廁所又要俾錢
痴撚線UO
Cathay遲早執7 hk express
即係佢口中既隨機=行政指令手動分開

而唔係真係隨機
廉航本身玩法就係咁
更何況而家仲要係Cathay自己嘅 佢梗係要將個定位分明啲啦
我坐cx都要比錢揀位
試過一次比人分開左 之後都係比多少少穩陣d算
千祈唔好改, random幾好 比d空間大家 我都想靜下 唔該晒
係可以發表嘅 我絕對認同
閪公司係大把嘢要改善 但係有啲嘢明顯佢係有心咁做 客走去教人做生意 件事就會好好笑
你真係好撚醒
點解要win win
Uo win咪得
點解要一開始個價咩都唔包就係要氹你入局先
等你加下加下唔覺唔覺就貴過一開始買全包
係咁架啦 唔係下次你又會話 咁我上次又得既bababa
講到尾都係心理戰

可以減嘅話 可能大多部分諗都唔諗 一下全減算
逐樣加少少 反而更多人覺得少少錢 加埋佢 UO大勝
根本上到機喺度調位
真係唔會再搭uo,d on9規矩又多,慌死蝕比你咁
聽朋友經歷過恐怖氣流
覺得瀕臨死亡邊際之時 起碼捉住最愛既人對手
(有錢都唔會益hkexpress,助長佢啲咁西既policy)
冇人會咁寫
減係一種負面印象

減服務而減錢,第一時間望到係減服務,啲人唔會肯
然後心理壓力就唔撚買 (想平但唔想loss)

相反,加錢加服務就ok

例如 加錢有雙人位
50蚊都唔比仲唔係小家? open mind就係架機既位有限 佢點張張飛既成本分拆都係佢決定 廉航就係咁
咁唔通下次bulkhead位無人坐 exit位無人坐 business 無人坐又要比你坐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞