HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike

你要靚時間 東京大阪福岡
無邊間廉航靚到佢咁
歐洲全部airline都係咁玩 其實有咩問題
咁你去搭hx 你估佢真係無諗過市場係點咩
咁佢要加價可以話成本/通脹原因,尚算合理
UO個做法我上面已經講咗
國泰成本會漲 uo都會
食相難睇係真
不過佢都係跟返其他廉航做法
你又真係吹佢唔漲
只不過佢以前係好services
而家你感覺變得無咁好(其實同外國廉航一樣)
5月開始已經光明正大加價啦
屌佢老味行李又加左
票價個base 又加左
都係個句,佢full option 同國泰仲有500-800蚊水位 一樣大把人搭

一日最少3班
但廉航要寄倉黎講
比HX貴
HX小2班到
好多時係出入香港都要出2xx閘搭巴士
如果有返peach 個啲都唔介意試下
不過而家無幾多間廉航去日本。。
我一個人飛多唔知外國LCC係點啦,但間間咁做唔代表間間就合理囉
如果想揀window/aisle/前排要加錢,呢樣冇問題
1條友飛check-in你9擺佢去邊,冇問題
2條友飛check-in你9擺佢哋去邊,都冇問題
但點解唔係一齊9擺?同一PNR喎,齊去齊返喎
你2個人去餐廳食飯戲院睇戲人哋會唔會分開晒啲位咁安排呀?
講經都無用 樓主只想搵人圍爐屌人地食相難睇但又扮理性討論
戲院你比既錢已經包左揀位
餐廳食飯佢夠串可以照分開你
有時你5條友去,佢無大枱,都照分開你3個2個啦
照你咁講國泰加錢揀window/aisle 既話你又唔會屌柒佢啦喎
我講緊飛機上座位
講黎都晒氣
有錢就去搭其他
無錢就硬食
市場需求決定一切
唔好意思啊,我哋超賣啊
你哋有三個要坐下一班機
你覺得既唔合理 人地一路玩左好多年
市場決定一切 如果每個人都覺得佢咁做有問題 呢啲LCC就唔會做到依家 就收撚哂皮啦

之後又spin 去完全唔同類型既服務性行業
你呢啲人真係好撚柒煩
又企係道德高地?
商家政策柒就係柒架啦
最慘係叫一個
焗住三個轉
做衰d就另外兩個轉要加錢
係㗎,所以我都鼓勵用腳投票,鍾意就搭唔鍾意就坐其他
UO同CX
以前唔會比
而家有家庭 焗住比
張機票都包咗個座位,我都冇話要咩位,咁1個人咪9畀,2個人咪一齊9畀囉
2條友去間餐廳又有位都要分開坐,你唔屌7佢?我就唔信啦
你都識講冇大抬啦,咁梗係打散啦,呢啲咪合理囉,調番轉有好多抬係都要分開5個咁你又覺得合唔合理呀?
CX預先揀位我覺得冇問題喎,因為係個客想提前揀佢鍾意個位,咁要畀錢冇問題,同埋CX做法係:網上預辦登機服務開放後,首選座位及一般座位預選服務即屬免費,好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞