HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
點解香港人咁好笑
錢你想比少啲 服務要賺足

人地唔係老奉要比連位你
如果你唔比錢都有連位
咁人地點賺你簡位錢
對於有簡位嘅人係咪真係公平
peach啲機仲坐得辛苦過uo
係好on9 突登拆散

利申 最後比左錢揀位

成日話唔合理 但係點先叫合理?
合唔合理就係市場決定
我上面都講咗幾次 閪極都咁多人搶住搭 佢點會有得賺唔賺?
不過講親市場呢個point 大部分都當見唔到
落咗機過關就睇袋嘢係邊個保管㗎啦,點理得你作坐邊個位。
其實已經表達咗畀UO聽 以呢個價去揀位你係覺得合理
明碼實價 你情我願 冇得怨
其實我都仲係唔明
一個商人如果識用好多詭計賺盡一分一毫,咁代表佢好有商業頭腦,代表人地做生意都要賺錢架。
但調轉,一個消費者討論吓佢消費過既一分一毫,就代表佢又想比少啲,又要賺到足
2019年成間公司轉咗老細啦
仲講舊屎
分享下幾錢先, uo 二千 至 四千 ,話自己廉航
賤種奴隸打手一定支持
國泰嘅屎都特別香
依家做緊商科答題咩,市場市場,得鬼閒想彩你呢個point。
傻鳩港奴打手
問下閪公司國泰旗下閪航UO 位幾窄先
身邊隨時坐件 肥佬 /開腳撚
個手柄位都霸埋你

仲有啲酸叔撚臭到pk
其實一齊坐一陣會死咩
笑咗
果然係公屋仔, 你果間傷殘公屋?

而家兩人 100%分開坐
公屋 香港人打正常工100%連隊都無得排

一撚樣呀
見你問咗呢個問題好多次
可能你仲細 仲好單純

UO係一壇生意嚟 你要嘗試喺生意角度諗下 點解一個貌似唔合理嘅做法 佢仍然會咁做
你理解咗佢點解會咁做 就會發覺冇嘢好屌 或者屌嚟都冇意思 最實際就係唔撚再搭佢 先叫做以行動話佢知市場係唔容許佢咁做 好可惜暫時市場唔係咁睇

世界就係咁 你可以話都有良心企業 但唔係常態 冇得要求生意佬下下用良心去做決定
早啲抖,少啲幻想
起碼會出場 機中間 同 機尾, 等你人人都交罰款買位
幾好呀 睇嚟我講咁多都係嘥氣 直接話唔撚聽 睇你啲對答 我諗都係啱啱DSE完 唔怪你

事實係難接受 好似我晏晝咁講 你覺得呢個心態係健康 就keep住啦
窮?而家UO 幾錢
你趁佢有咩啲所謂優惠, $3xx 時去撳下
其實你比得錢即係贊成佢拆開你
仲投訴咩

個腦真係唔知放係邊點解有廉航出現就係D商家佬知有啲人要平唔要服務先將啲服務斬件為optional 令基本價錢平左
其實可能你都仲算細
UO係人地嘅一間公司
商家佬做得衰, 屌柒佢就啱

唔洗講咁多野,唔洗用商家佬角度諗野
佢賺唔賺錢佢嘅事,佢執笠跳樓死全家都係佢條命,同你無關
佢執笠自然有商家佬2號,3號頂上,你唔需要為人哋生意擔心

記住,你袋入面嘅錢先係屬於你嘅錢
佢令你唔享受,你就駛少啲錢
試下唔買貴機票
試下唔買行李
試下坐國泰以外嘅公司

都可以令你過得愉快啲
留名聲討
已經奴到連基本野都覺得俾錢係應該
幾時香港啲茶餐廳都會唔畀揀位,大家拆開坐
你令我諗起前排打toyz個個超哥,咁你冇佢咁衰既。但佢同你都好鍾意提人要用商家佬角度出發去諗野緊住我都冇toyz咁膠既,但佢除咗想講啲飯難食,唔係好理間餐廳點營運都係好合理。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞