HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
呢個世界,有又賺到錢又形象好既公司,有賺到錢但形象唔好既公司 。呢件事大部分人都冇討論佢要開善堂比人任揀位,係覺得乘客角度會不自覺留意到自己突然被公司特登拆開。
不如你直接當佢加咗價啦
其實講嚟講去咪又係$50嘅價值
不如你當佢加咗$50啦

唔需要嘅人平返$50啦
其實咁樣反而好d 起碼都叫做真係random分配座位
好過你專登安排隔一個位咁肉酸
其實不如逐樣計錢 DLC 咁
有比錢有位坐,無錢就去企位區
減輕廁所使用率,機票包去一次廁所,想去多幾次就加錢
睇到個老公想換但個老婆唔比
有乜嘢on 9 得過信空難搵返你條屍
先唔好講發生空難嘅機率有幾低
如果真係空難,乜嘢都炒埋一碟
燒到溶溶爛爛
如果人的身份都分辨唔到
坐位編號都一樣好難分到
直接係票價劃一加50 變返以前盡量安排相連座位
都好過而家食相咁難睇啦
又唔會有人嘈坐位問題 又可以比錢揀特選位
uo又賺多d
其實真係唔係個$50既問題。
就好似你去睇戲見到有條友特登隔咗一個位黎買。
你會覺得佢特別尻kick既感覺。
佢係冇問題,冇做錯。
只不過就係會有種覺得佢做乜尻既感覺。
如果冇乜共情能力既話係會難明啲。
所以寧願佢直接係票價加50蚊唔使煩
搞咁多小動作
企位歐洲有公司研究過啦,過唔到faa成唔到事
Uo廁所使用唔高,跟本無水位
上次同女朋友去, 我坐D位, 佢坐前一行E位
心諗佢個系統係唔係on 9, 點解會派到E位比佢
正常一係就人手派窗邊位比一pair人, 一係冇揀位緊係順住派
點解會剩一個中間卡啦位
結果坐個陣佢左右都係單丁友
舉報啲人自己調位成功比番$500 coupon
被發現調位罰$2000,即時取消同行所有餘下機票及永久blacklist

其實佢比私自搞黎搞去咪算 廉航就係要賺呢啲錢
無收茶水加一算係咁
呢個好合理
仲有廁所水都可以收錢
唔想俾錢逐次買沖廁機會,就係禁區買水帶上機,反正窮撚咩都承受到
訪問一下,咁你會唔會因為feel到佢特登拆散,而下次屈服加錢
反正都係煩人Random就應去盡啲真random
e.g. 一個14A 一個32G咁
咁樣就唔會梅花間竹自行調返正
又係到誤導人

運毒好少喺機上面捉
絕大部份都係海關關位捉
同埋海關檢查行李前會確認你身份同行李是否屬於你
正解

講真你賣$198一張飛同賣$148一張飛啲人都係搶,$198盡量編一齊坐仲賺多啲添,而家UO做啲野根本係特登搞鳩個客

班打手成撚日話有權有權,咁你搭九巴個司機叫你分開坐係咪又有權?一程加$5揀位,冇就要隔開坐
起飛前全部人對名對登機證
無錯先可以起飛
要空難認得返條屍唔該學美軍啲士兵咁周身整晒啲個人特色紋身,咁樣炸到得返半條臂未爛晒都認到
之後成程機都可以體驗到啲姨媽姑姐,
向前向後大叫交流都幾正。
條女隔離兩件係咪男?有冇ntr feel?
其實UO呢排兩大改革都係因為香港人太閪先係咁
限handcarry 就係成班港女八婆去到最後一刻都打爆哂其他人既位人地先限你大細跟返“規定左既”
調位比錢既就係大把人係出票個陣係度左揀右揀搞到checkin速度慢好多 仲未計d港嬸上到去唔岩位仲要即場R調位+阻住機組人員做野

可能上面講既都唔係你 你都係不幸既一個
但揀位一程先50來回先100都要係度拎出黎講真係小家到仆街
係有 有人開善堂添 咁有咩意思?
做生意正路就係撞捉個平衡位 有人屌 有人照肯畀幾十蚊 佢捉到個平衡點 係唔使理班屌佢嘅客

而家食相係核突㗎啦 都唔係不自覺留意到 係擺明做得閪 都有人搭
搞衰d仲好,轉會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞