HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
其實有無求過個地勤先?
咁的質素,佢貼番二千蚊比我就話考慮下姐

幾十蚊張機票,真係不了

同樓主情況一樣
一齊check-in但佢派左分開
去到搭飛機果日反而係中間果個主動問使唔使掉位
所以唔會係佢比錢買中間個位
無嫁喇,勸你一句,搭返非廉航既公司吧,短機差一二千的話,唔駛受氣去個開開心心既旅行緊要
咁搞笑個男人都的確幾難做,fing開你又好似唔gentlemen,唔fing個老婆又西面
你唔會俾錢姐 大把人俾啦 窮咪分開坐囉 有咩所謂
$88+$50 = 過份
$138 改名叫(喜雙飛) = 合理

根本就係觀感問題
覺得係主動被動問題 我相信以前嘅UO都係有試過分開人坐 但係有其他因素例如冇連位 如果客屌其他客都知佢係無理取鬧
但而家刻整個系統出嚟打散人就觀感好差了
點解到最後仍然唔肯加$50?
比錢就乜事都冇
偏偏死唔肯比錢
想抵咪坐CX, 比多少少免費揀位, 仲有野食
你同另一半去戲院會唔會專登隔一個位咁買飛
廉航既賣點就係平,但係就除左個座位之外咩都冇,要就遂樣計錢
所以咁計又真係UO錯既
由第一日就應該唔比錢就打散黎派位
你搭巴士冇兩個位係咪唔上車?
外國Ryanair 咪又係咁 分別係人地唔似你地香港人咁係度調黎調去冇錢揀位一係唔好飛一係唔好嘈
其實大家屌係屌緊佢成件事

廉航賣點係廉,幾條友去旅行,
個個都加百令二百劃位,
買埋行李仲貴過HX,咁點解唔直接HX

要加錢劃位本身已經係鳩,
你要維持個咁戇鳩的policy 去打散人,咁咪柒

又鳩又柒又唔廉的廉航,咁樣做生意真係倒米
最討厭呢啲唔夠人講就spin 第二樣野
都算 仲要係完全係唔撚同類型既類比
咁你搭巴士見到有兩個吉位 係唔係會專登坐單丁位 留翻孖位俾人坐?
吹撚到全世界
呢間閪野真係港資精神代表
買埋行李仲貴過HX,咁點解唔直接HX

咁要問返你自己, 點解唔直接揀HX啦
依家講緊你俾緊嗰舊錢 就係包埋你有得揀位嘅權利㗎啦 以前UO不嬲都係咁

咁你去戲院買2張飛 然後佢係要隔開你 你想連位就每張飛加$10手續費 你俾唔俾?
好多消費唔係單純睇錢
就好似dc vs uber咁
好多消費唔係理性的
的確我都同意UO一開始將啲錢加落機票度
仲賺得多啲又少好多人嘈
而家假設dc長途減50蚊
但當啲客係狗咁撚
我都唔會搭
但我依然會屌
同一道理
我係覆你上一句唔係你段野,你句野帶出既感覺令人覺得你而駁贏人為目標,而我都只係想帶出有時覆覆下唔覆可以係覺得太晒氣
HK express: 反正屌完都繼續幫襯,我使撚理你感受?
咁我搭星航/ANA的

幾千蚊散紙離姐
咁憤世疾俗啊正常人好多見人本身一齊都主動offer讓
係因為好心同埋同理心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞