HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
搞返清楚 UO而家係做得唔夠閪唔拖唔水咁 淨係隔一個位根本唔夠incentive 叫人加錢 係既就改到機頭機尾咁派位 而家咁改成效低又令到個客唔開心

但我好認同UO啲政策係亞洲廉航黎講都真係算刻薄
唔睇字就衝出嚟柒
樓上講話啲人唔搭uo都唔搭國泰,因為佢哋會揀ana JAL
我先話ana 其實好少機飛香港
東京黎計
一日兩班咁上下
Jal咪同國泰聯營

ok
如果樓主一開始係建議改正頭一尾 而唔係改返連埋一齊 應該就真係理性討論好多
咁即係條友係自私唔想坐中間 唔係出於好意啦
供求關係
樓上仲有人替佢擔心
罷搭罷搭 人地就越賺越多

好簡單 到左生意下滑咪改返比你囉
最好笑係話D唔同佢圍爐既人就係撐UO

佢改到坐位系統唔受客人歡迎就會比生意鐵拳重擊啦

唔通樓主真心為UO好?講到尾都係為自己利益
咁奇怪, 我都係用app check in
要寄艙要揀位我一定只會搭傳統航空公司
搭得廉航唔skip哩啲嘢真係唔會抵
從來未坐過UO ,
將來亦唔會坐,
純粹入嚟笑吓你地
其實我都有再諗過呢個問題
但咁樣係assume緊佢係一排一排推出嚟
佢應該唔係咁做, 如果係話個個都拆逐個check in, 做死佢

應該三四排section咁做 #29
我2條友差唔多同一時間網上check in(分兩張機票買)
坐A321Neo 1個40B 1個40E
咪玩啦,淨係有UO同hk expresss既字眼,建議乜都唔會有理性討論
俾uo cx恰到上心口仲要搭佢 你地話係咪犯賤?
好地地有ana唔搭
但係羽田凌晨機(5am landing)好似係得uo有焗坐
撳確定會見到自己咩位先再確定?
我記得大概都係咁 但係中間過程見唔到自己咩位
去到出左登機證先見
你錯啦

係人哋本身$30蚊包煎

跟住$50嗰間唔夠人鬥,就因自己有錢走去收購咗間$30嘅

跟住過咗排就同你講$30唔包煎

但明明煎係default

你屌$50嗰間,佢話關我撚事,$30嗰間做唔撚住我咪執撚咗佢囉!你吹呀!

我理解嘅廉航加錢買位係兩種

1. more leg room
2. 本身特別想坐窗口或走廊位

你哋再咁下賤,遲下出行李俾錢先即出,唔俾錢就可能會有一件漏撚咗要搞幾粒鐘先拎到,到時你就仆街!
yup, 你加野食哩版已經會出咗位先, 㩒confirm先會出登機證
愈嚟愈多「再係咁 下次乜乜乜都收錢 就點點點」嘅例子

講到呢一刻接受咗 就永世都一定要搭UO咁 仲要UO唔會事先公布 你坐完程機 去到目的地拎行李先搵個人嚟話收錢拎行李

啲邏輯亂到頭都痛
講咁多我都睇哂 其實樓主同佢既支持者都係一個論點
[明明有空位可以 二人點解唔比呀]
[點解唔做好d(比著數)我地呀]
其實同街邊d乞兒乞餐廳餸尾一樣
Ryanair ,唔比錢揀位一定打散,一家三口有小朋友照打,等你得返一個湊仔
應該唔會啦 香港機場有benchmark要幾耐出曬啲行李, 佢都唔想咁多人喺package claim area
其實而家peak hour已經幾逼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞