HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
改就無咩可能
亂就係佢最初目的黎
不過短期內搭既UO
都建議加五草野升u-first
就算無得揀(網上check in唔知)
check-in地勤都會問你prefer咩位
同高priority比前排你
加埋優先上機優先checkin
暫時呢50蚊真心抵比
如果要人幫手攞藥,
唔係就有生命危險,
都唔肯俾一百幾十去揀位,
咁佢不如死咗佢啦,
仲去乜撚旅行
12個鐘時薪都唔值一百幾十
Cheap撚到
基本服務係包安全到埗,無話包一齊坐。
Ryan 不意外
搭UO 必定比錢買頭5排. d 客嘅質素都高好多. 唔通同你班窮閪迫到第38排咁on9 咩
我就因為佢派位系統ban咗uo

同時都會ban埋uo航點嘅cx

做人要有啲骨氣

當然價錢唔係我優先考慮

用家體驗先係

食相咁撚衰已經超越咗我接受到嘅廉航

如果有日你去茶記叫碗餐蛋麵,佢啲蛋同餐肉全部淥熟俾你,你要煎就叫你加$3,你接唔接受到?
邏輯上錯左喎
你/其他人駁唔到我上面個段,我先話人地駁唔到都係一種爽黎
不過唔緊要啦,你咪反駁下我上面段野,我就真心入黎討論既 駁贏我仲好,等我知道我諗法上錯左,又有機會進步
佢咪唔好改 已經blacklist左唔會再搭HK express
計埋揀位費同行理費,仲有冇平?
茶記幾時有‘簡位要比錢依樣野’? 正正就係無依個文化唔做姐

抑或全球航空公司得UO會故意拆散你?
你可以揀唔食個間茶記

同樣你可以揀唔坐uo

商業社會,大把選擇,做得差自然無人坐

你地作為消費者唯一可以做就係抵制

但事實係大把窮鬼(希望唔係你) 又要屌又要埋單
咁就有買既價值
佢衰在做得唔夠狠
hx而家都係咁玩
條友乞衣黎
樓上:
如果加錢係坐前早啲走啲無問題
依家連3x幾行「想一齊坐」都要加錢
加錢亦都唔會知九宮格有無小朋友
唔好同我講咩「唔介意加錢」啦
我介意加左錢但又唔係闊落左變商務或頭等
咁又問你,介唔介意帶曬屋企人加哂錢連坐、發現成架機都空嘅先?
講咁多 有template信反映意見未?
咪唔幫襯佢, 就係咁簡單

而家你地屌緊既係明明有幾間茶記

一間就 $50 咩都煎熟晒, 多士又烘埋底, 仲有專人送餐
一間就 $30, 烘底加5蚊, 蛋同餐肉加3蚊, 要自己去收銀落單自己拎餐

你地就係咁屌$30 嗰間搞撚錯呀, 咩都唔包, 常識都知茶記會送埋餐架啦
建議炒晒啲空姐空少換譚仔阿姐做
語言問題一概用翻譯機
教下佢地安全嘢就做得
橫掂廉航都無服務
個個塞喺前面 登機時間會大幅上升
根本係一個機上換妻系統,次次都打散坐
班傻閪真係俾少少錢當自己老闆 笑死我
今日指住你個頭話你on9仔 聽日一樣搭
邊個需求邊個都未搞清楚
除非得UO飛到既航點 如果唔係一律係搭其他
HX有時仲平過UO 再唔係加多少少搭CX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞