HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
唔會, 搭得UO都係短程
個3, 4個鐘訓個覺都冇左
其實你講個段我都一早清楚明白既

但我就覺得討論任何野都要open minded啲,呢個世界唔係淨係圍住你轉,淨係討論啲你想討論既野,講乜都要驚比人覺得小家又乜又乜,個人思考能力仲差,心胸又狹窄。
幾時到戲院跟機,要再俾錢先揀到位,唔俾就random 順便解決埋觀眾邊傾邊睇問題
係uo蠢,觀感問題 , 應該改訂票系統做減法,
Full servicea XXX 咁多錢,
唔買保險 減
唔寄倉 減
唔食野 減
唔飲野 減
唔要頭頂行李位 又減
唔㨂連位 再減
一用減法訂位,D 客每次睇到自己又慳左幾多錢 就會勁 興奮,絕對係 win-win

你都幾鍾意用做生意角度出發去諗野,想問你係咪真係好有做生意經驗,定冷氣軍師。
吓 咁咪變咗搶四千蚊機票
咪癲啦
左右都係女
可以FF佢地sheshe
廚叉好似又搞得掂喎
之後會大手加海南航空二手機
九巴本身有冇劃位先 係咪上車佢分位畀你先 你拎戲院嚟講都仲合理

btw 生意佬見$198都有人搶 咁咪開到$198 keep住random 而家間閪公司係視揀位為add value嘅服務 所以先要加錢 同個base係幾錢冇關係

好似餐廳凍飲+3蚊 你都可以話不如個餐set高3蚊包埋冷熱飲 但係最後就算間嘢個餐set 58定60 蚊 都係會keep住個加3蚊
條友做開奴隸採綿花
以後要交返痾尿$5,痾屎$10清潔費
果班人一係打手,
一係就斯德哥爾摩症候群兼弱智, 因為自己低智要永世搭UO, 就要justify 自己決定係啱, 有其他人指出UO 仆街時, 就等同令到呢班傻閪心理不平衡
咁去廁所都可以收錢了
有次同條女坐飛機,唔記得一早揀位,結果佢同我分開坐。佢比兩個男夾住坐,我又真係有少少ntr feel
大灣唔係LCC

佢啲機票都係有有效期
一過7日又會貴左
空難要認得條屍
你應該要整個dog tag掛係身
就算佢幾弱智都好
大家都係爭住搶機票
宜家係成排有空位都特登分開你地
咁同出票個陣左揀右揀有乜關係
夠膽講 成個機得兩個人都唔會分到一齊坐
Hand Carry 係要捉,但我覺得有啲過咗火。你捉件數咪算囉,喺到捉個喼手把突咗1cm果啲真係俾人感覺係喺到撚客。其實而家轉咗 Fare Structure 根本冇咁易爆行李櫃,你呢啲鬆少少影響根本唔大

揀位果到,random派位我覺得冇問題,你盡量排埋一齊邊會再有人揀黎揀去,好多人純粹想一齊坐但唔介意咩位,但你特登拆散人又係俾人感覺係為咗賺多$50喺到撚客

以前俾我揀同價UO/HX/大灣區,我都偏向UO,始終機新啲,後面有CX傍住,睇落又冇咁大陸味。而家UO搞到咁柒仲日日俾HX/大灣區出post串真係抵撚死
打手:戲院 已經提供左睇戲呢個服務比你
想坐就要加錢
想一齊坐就再加錢
其實仲有個日常好多既例子唔應該掉位
你係飛機比頭頭行李跌落黎揼親想去睇醫生/機上發生小事但要claim保險係會claim 唔到的
你唔需要個個回覆都加句換係人情唔換係道理,我唔係話要換,無試過,亦無打算喺機上搵人換位

我係好奇真係有人prefer中間位?你話可以有人點點點,即係你自己都唔係例子但你假設有人係prefer?定三連位畀你揀你係真係會主動揀中間位?
我係有自己生意 周不時都聽到啲客話啲嘢咁貴搵鬼畀 我背後聽到就得啖笑 我要做嘅唔係滿足所有客 而係呢個價keep到有人出 我又賺得多

同埋人哋做生意 唔用做生意嘅角度 點理解佢點解會有呢啲決定?
喺佢哋角度 咪由班賤民喺度屌屌屌 佢覺得自己未賺盡 繼續諗緊新招賺多啲添

有人肯照出錢係事實 除非你可以叫到啲人唔好再搭uo
無錯 勁爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞