HK Express 麻煩你真係改番個揀位系統啦

949 回覆
2144 Like 120 Dislike
口講話細路都識 但係明顯你唔識咁諗 上面先係咁話唔明點解要諗商家佬諗法 而家又用返我話你思想狹窄嚟話返我
典型小學雞嗰啲反彈冇回頭招數

撚唔知唔同生意佬有唔同諗法?我係講緊要諗UO點解要做到咁閪呀 你邏輯思維真心有待大幅提升 而家喺度鳩屌完全冇邏輯可言 真係好撚辛苦

乜撚你嘅商家角度係要改善 擺明呢個係你做完客之後嘅角度 你就夾硬話係你商家佬嘅諗法 我屌
就係焗你地俾錢揀位先至專登亂派
打散同行乘客都叫公司default『規矩』
要幾低賤先去支持呢D公司
最近飛關西轉咗搭樂桃了
乜閪係得一種閪法?唔可以分程度?幾時先可以抹甩非黑即白陣徐呀

UO係閪到貼地嗰種 但係合唔合理?我淨係見到佢生意仲係有增無減 你同佢講唔合理?佢話你聽唔合理又咁撚多人爭住搭?

唔明做乜會有潔癖咁 一講生意 一講市場 一係就無視 一係就起貢 根本供需就反晒咗畀UO聽 暫時大眾仲係接受佢個玩法

你最尾嗰句我認同 係可以屌 但係唔好嗰頭屌完 又死死氣繼續坐 俾人撚狗咁撚
你睇多少少先 上面大部分企另一面嘅 都唔係支持緊UO
你岩呀 但依家好多LCC都係打散位 (飛左10年以上)
咁點建佢登記費又無收錢 簡位又要收錢+行得通

當然都有LCC唔打散
咁大家都用左腳黎投票 結果係點?有人唔buy
有人buy 因為價格已經反映哂一切
我見到,也有大把狗衝搶口
我免費都唔坐
咁樣對人
唸咁多仆街規矩出泥
咁就係最有力嘅行動
規矩應該係default安排同行一齊坐,
願意打散減價
check-in費係指地勤幫手要收錢
印吖嘛ok喎,咁即係有電子版係唔收錢啦?
我唔係指‘priority boarding’,係直頭收一個叫‘登機’費呀
然後屌2句就話仲係大把人搭,屌嚟無意思
個空姐咁惡毒
Upgrade你搏屈你藏毒撚
你啲斷章取義嘅反駁都好低端,人地講緊顧客角度覺得佢比啲奇怪系統既時候,我咪唔會仲咁得閒諗緊乜尻賺錢既角度囉。即係你依家焫着我,我屌柒你,我仲要理你感受啊?咁都好難明?

我用緊做完客而又用商家佬既角度諗,你用緊連登獨醒撚而又用商家佬既角度諗囉,大家一樣,有咩咁夾硬?
好呀,咁加喺税度囉,任何人都要畀,你又覺得合唔合理?
「人地講緊顧客角度覺得佢比啲奇怪系統既時候,我咪唔會仲咁得閒諗緊乜尻賺錢既角度囉」

呢個諗法咪就係錯撚晒嘅方向囉 今時今日仲顧客大過天? 一味以自己角度出發去鳩屌 咪就係我話你思想狹窄嘅位囉

之後就走去話「我嘅商家角度就係要改善」 就當自己諗咗

試下跳出個框框 而家係兩邊都知佢係閪 佢啲做法係低莊係肉酸 最後就係睇你自己點做反應 當然其中一個反應就係繼續喺連登屌鳩UO
加多幾十蚊姐
最近親身體驗
我一家三口坐中華航空,上機前一晚先online check in,可以揀位,點知完全搵唔到三連位,但勁多吉位,一行4個位果啲,10行有8行都玩隔位坐,無咁多單人旅客吧,似係搏人唔揀,自己鬆動啲。
不過報應好快到,我上到機見到有對情侶就係玩隔位坐,之後黎左個200磅肥佬,坐係佢地中間,最正係個肥佬好堅持唔調位,擺明玩野

所以,算撚數啦,香港快運閪咪就係因為係入面做既係閪港人,閪港人對付閪港人,唔撚理啦
你又開始鑽咗牛角尖 好似上面有啲極端例子「政府收呼吸稅又合唔合理?」

我上面都講咗 合唔合理都有程度之分 社會整體嚟講 愈唔合理 就愈多人會唔take呢個選擇
去到一個好唔合理嘅位嗰陣 咪開始冇人會再揀佢 到時你同我都可以唔搭㗎喎 唔係而家揀咗搭 就佢做乜之後都會搭佢㗎
機票買咗只係個座位
btw加一個叫’登機費‘喺税變相加價都認為係合理,你有幾奴性.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞