我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 23 Dislike
冇罪拎唔返D積蓄?
如果想破壞一個家庭 求其誣告一個成員就得咁easy?
各打五十大板就代表你講嘅嘢岩?
我依家淨係見到你仇男
呢啲港女正卜街
CLS
洗唔洗告埋啲disco同club
警察拉人封舖未?
你試諗下 你而家要搵自己15至30日前某一日夜晚n點至10點的不在場證據
可以點搵?
唔好諗住cctv 好大機會已經自動刪除左
而呢個不在場證據係要證明到被告冇可能係案發現場出現過
即係如果案發時間係8至10點
咁你個不在場證據要橫跨2粒鐘
冇人肯定會唔會判錯
但佢已經判左無罪係唔撚係應該當返佢普通人
而唔係疑犯呀
同意,呢個時候錢最實際
有錢先可以健康生活落去
至少斷腳有錢醫,又穩固一下家人因為突然無咗積蓄而崩潰嘅情緒
搞笑?
律師費點拎返
push 告番條女啦
唔驚誹謗?
#JusticeForTang!
但其實呢單嘢真係唔關女事主事
因為告唔告係律政司
成單野個流程係咁
ig話港大淫亂ocamp --->上頭要整治,狗隻要跟 -----> 女事主覺得比人摸到,狗仔發大搞當交差---->交左差,告唔到事主社會性死亡是撚但啦
跟住嗰年義不容情梅芬芳都好撚慘 佢同海味都ham埋了溫兆倫真係好撚仆街

陳百強 - 一生何求
https://www.youtube.com/watch?v=GMg1Rn7PSMM
或者我地compare下P case同D case
P case:
1. 案發時間有機會係9點半至9點9 但無確鑿證據證明案發時間係幾點(主觀判斷 猜測 記憶);
2. 有兩個PW話自己係案發現場見到被告:星島(呢個有limitation 案發現場見到被告=/案發「時」見到被告);
3. PW A(victim嘅朋友) 無見到被告嘅五官 只有背影 金頭髮 身高 呢啲特徵

D case:
1. 案發時唔係現場;
2. CCTV影到話佢10點先入campsite(客觀事實)

咁樣對比P同D case如果我地接受P case (2)個兩個PW嘅講法 有兩個可能性:
(A)即使我地接受被告曾經係現場出現 都可以係案發後 事後 非禮事件發生後先出現 被告必然脫罪
(B) 被告係案發時的確係案發現場,P case (1)嘅主觀判斷應被推翻,基於CCTV嘅時間顯示被告10點先進入campsite,案發時間必然為10點後,被告有可能被定罪,亦有可能脫罪,depends on PW嘅identification

個官決定信納P case (2)嘅講法 信納可能性B
亦即係話 CCTV顯示佢10點先進入campsite係無證罪價值 因為P case (2) & 可能性B嘅講法已被接納 唔存在一個可能性係信納P case (2) 但同時接納被告嘅不在場證據 只能二擇其一
我地唔係個官 我地唔知證人係庭上作供嘅表現係點 官一定有耳聞目睹嘅優勢 所以我地唯有接受被告其實係無不在場證據
應該係話 有 但time frame 唔啱 所以佢嘅不在場證據唔係一個successful defence

最後佢甩係因為identification 太general 唔係因為有alibi 個官係接受 案發時被告係有出現係案發現場 而亦肯定現場真係有非禮事件發生
但因為benefit of doubt 個identification 太general 定罪唔安穩 所以被告甩身
女事主上個IG PAGE屈鳩人又唔關事

又咁講
今日今日你仲信香港法律 有罪 無罪?
班臭雞係都要屈人有可能做過
因為承認嗰男仔無罪就等於女性誣告男性
所以女權撚一定要守住呢個道德高地
pish
我睇埋我本善良,但都係義不好睇啲, 其實幾鍾意溫兆倫

謝文武勁多女,cls
生日飯 應該有影相
有屋企人做證啦?

利申 唔識法律 屋企人可以做證嗎
樓主點解唔搞眾籌 冇錢點生活落去丫
你喺連燈出得聲哩度好多人會幫你
傾咁耐都冇條女ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞