我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 25 Dislike
你係要非禮強姦嘅,就算對方做雞,佢裸體瞓低,你冇 consent 嘅掂佢都係非禮強姦
你行得正企得正,千祈唔好改名整容呀
支持你讀埋個護士出嚟,到時大把病人俾你照顧,佢哋好多都係蒲精,唔係處女,可能好多病人做過雞
你記得伸張正義呀
人神共憤
,你老母死先啦
你都講得啱,呢個就係媒體嘅問題,依啲案件未審判都唔應該出晒名
咁但係假設俾人誣告,即使勝訴都可能傾家蕩產,公義應如何平衡?!
呢兩位大師真係癲撚咗

無罪 =/= 無非禮
有罪 = 仆街男人又非禮女仔 俾人公開哂樣名社會性死亡

咁撚樣都話可以對女仔不利

我真係屌你老母賤種臭雞港女一世係廟街俾呀伯中出
推一推你呢個評論
香港做男人真係原罪
鄧兄係咪學霸比人針
法律伸張唔到正義
應該點先伸張到
希望多啲人可以睇到你嘅評論
係 因為開名性罪行真係有未審先判嘅效果 對啲男性被屈嘅case好唔公平
十年前打誹謗閒閒地幾十萬,但通常告到都賠得少,所以唔計超有錢可以無限告人, 香港老屈人係零成本

通常的玩法係中產對上少少的人, 比少少錢出writ話揍人
搏對方怕賠錢認錯道歉,童黨應該知樓主家底實行唔通
樓主頂撚住
條女亂屈人算唔算落假口供
見到啲留言就知,就算法庭判咗冇罪都有一大堆人judge 你,當你有做過。講緊呢單嘢係有機會發生喺任何一位男性身上,真係好恐怖
我又好好奇點解佢冇申請法援呢?
你話曾蔭權嗰啲傾家蕩產我信呀
佢今次都傾我有啲唔理解
我咪r緊上面位高手開個po
我都係低手嚟咋
睇留言已經見到比女人告非禮係一定死
基本上就算法律判你無罪都實有人話只係證據不足
只要你比女人告
無論你有冇做過都好 社會已經係當你有做
直接社死
上個post嘅#934 #987
我諗左兩三個鐘 我諗呢個係無得避免嘅情況 除非有exceptional circumstances申請gag order
按照咁低既標準應該要啦
女權真係麻鳩煩,又要玩又玩唔起
無罪判定係一種精神
一個喺冇罪判定下判咗無罪嘅人不論無人知嘅真相係點都好,都唔應該要被你當犯,咁係一種好嚴重嘅侮辱
然仔考慮下眾籌啦
一方面解決燃眉之急
另一方面等件事keep住醞釀
等個兩位女同學公開道歉&傳媒自我檢討
你呢幾個月受既苦唔會白廢
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞