我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
無人話法庭判決代表真相
我只係話判咗上訴完曬就要遵從判決
正如外國選舉如果輸咗一方唔接受,甚至駛乜橫手推翻結果,會點?
法庭個結果咪講冇辦法確認係被告做
個前提根本就證實唔到
賭乜9姐
“法庭話佢嘅證供可信 我地又憑咩去話佢係屈緊人?”
法庭判撚咗無罪
你又憑乜撚嘢繼續講你啲廢話呢?
竟然冇同學po
唔係裁定無摸明唔明無罪嘅原因係無辦法證明佢有非禮
首先 我冇講過話個女仔係屈
呢樣嘢係樓主或者其他人強調
其次 我知道法官咁判係因為冇辦法100%確定男被告就係肇事者先咁判

但你就係咁帶個風向做肯定有做過只不過係證據不足先做佢唔入

咁唔可以係嗰三個人都認錯?或者其他可能性
你為咗合理化自己個推論講到100%係咁
以前我都係咁諗

不過至從見到啲女權恐怖分子就知咩事
搞清楚,法庭唔係裁定「事主冇摸AB」,法庭係裁定「不能100%肯定事主有冇摸AB」
法庭話無罪係因為定罪不穩 但同時接納控方嘅講法wor
你係咪有啲咩誤會?
屌你老母縮你就收皮啦
我賭緊有地獄嘅話
你同埋果2條女會一齊落去呀柒頭
所以就睇法庭點判
判左無罪,就要信,咁樣先最公平

可能真係有人有做過但告唔入,亦有可能有人被屈但已經社死,但我地就唔應該執住「可能有人逍遙法外,所以為左受害人既公道,我地唔應該將無罪案件當成佢冇做過,可能只係冇足夠證據」既論點去批判一個已經被判無罪既人

或者可以話法律有漏洞/世界係唔公平
但至少我個人就唔同意明明判左無罪但總係有人跳出黎話「可能無證據啫」既觀點

當然,我都覺得萬一受害人係我親人,而被告又係咁判無罪,我未必可以咁客觀去睇呢件事既,應該都係繼續屌條友,但冇理由個個都係條女既親戚掛
咁條仔係咪無罪?
有冇可能向返啲傳媒索討賠償

呢條傻閪沖住出黎幫兩條臭雞以為今晚有閪屌
推高質分析
所以咪冇拉佢坐監囉
哩個咪係法庭個判決囉
邊個唔遵從姐
佢冇判所有人要打從心底相信佢冇做喎
因為哩樣野根本唔可能
講開cctv嗰時間同disco night完結時間,真係好離奇

辯方稱cctv係十點先返營,係disco night完咗之後,樓主連玩咗咩game都唔知

控方條囡又話自己冇哂時間觀念但記得係disco night完結前30-45分鐘,然後見到被告

奇就奇在嗰官唔信cctv嗰時間,反信同學A
咁大個場,揾唔到多兩,三個證人咩

disco night幾點真係完,十點前完就咩嘢都唔駛審啦
而家留咗空間比控辯雙方

辯方律師又講胸部側邊以下唔係胸部咁
冇做過又要爭論呢個字眼
係香港做女人真係好, 求其嗡2句比人非禮即刻大把狗公護航
就算比人話佢屈人都好, 轉個頭冇手尾跟又可以繼續識仔
我可以睇返 我由頭到尾都無話一定有做過 我甚至無講過話佢有可能有做過
我係話 不在場證據唔成立
脫罪係因為定罪不穩

可唔可以係個三個人都錯?可以
但當大家話要尊重法庭判決 咁就唔可以話個三個女仔嘅講法必然係屈 因為法庭都信納個三條女
你呢個撚樣就咪撚上連登 躝返去洗碗啦屌你老母
啱啦 3件柒撚懵懵一齊落地獄慢慢屌囉
極懷疑條仔唔忿氣比人告老作故仔上連登

唔排除真係有非禮
我都想有地獄喎
2024仲信有報應
btw我同嗰位巴打都係講佢個不在場並唔成立姐
係你哋本身潛意識覺得有人話不在唔成立=佢有做過只係告唔入
有咁有定無
無罪就唔好當人有做
咁有定無
無罪就唔好當人有做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞