我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
你睇左乜L嘢告警察?
窮人必勝法?
你平時係咪好少睇書睇文字

之後點做係當事人自己選擇
但如果真係冇做過嘅
係我就一定不惜一切反擊
唔係話乜嘢報唔報仇而係要為自己做返啲嘢

利申
純粹個人諗法
唔係建議
睇多次單新聞 好撚九唔撚搭八
阿強係非禮之後先走出黎
純粹係因為佢既噁心行為就比人當埋係非禮果個 (而呢個現象其實都常見 同時屈果陣都唔會有人為佢出聲)
所以我成日覺得連登仔得啖笑,一邊話政府亂判,但一邊就自己做判官。有罪假定乜都齊。

連登仔屌鳩人唔專重法治時,唔該痾篤尿照下自己。
其他啲組爸媽死咗去邊
加油樓主,雖然呢度冇人可以體會到你嗰種悲慘經歷,但希望你可以企起身繼續撐落去。

至於重係覺得佢有做過既 不如諗下
如果一個人有犯過 法官都判左佢冇罪 佢唔會想再攤件事出黎等人討論 想等件事凋淡 樓主係想社會還佢清白
承第二段

其實我會覺得上面話有人隊草,
推樓主出黎受果個講法有啲可信度

第一係果時有人出po爆料,好似係ig?,咁隊完草自然認錯人(唔代表無人摸條女,但摸人同被摸果個,分分鐘仲有A都隊完草,咪認錯人)
第二係
因為樓主唔在場,無人可以為佢講說話
(例如話見到佢無玩,見到佢喺另一邊之類)
最痴線係呢個post好幾個嘗試用法律角度分析點解罪名不成立嘅巴打都俾人屌
我估架咋,無任何證據
咁你經歷咗咁多 有冇對非禮行為多咗啲反省?

冇,你只係覺得:

衰咸濕衰多手嘅我受靶都受得心甘命底。

你想要清白,唔係靠煽動仇恨,而係用行動證明你係人
我覺得呢個講法有啲機

我會懷疑明明現場有咁多人
點解可以咁肯定一個離開咗(過)現場嘅人做,而唔係其他一直喺現場嘅人

兩個理由

第一係果時有人出po爆料,好似係ig?,話有人隊草
咁隊完草暈晒自然認錯人(唔代表無人摸條女,但摸人同被摸果個,分分鐘仲有A,都有隊完草,咪認錯人,甚至摸完人果個都忘記咗自己有摸過人)

第二係
因為樓主唔在場,無人可以為佢講說話
(例如話見到佢無玩,見到佢喺另一邊之類)
點解對樓主既標準就高左咁多
佢比人屈(既話) 咁嬲豬都好正常
比我遇到呢d事既話 應該就全篇文屌柒佢老母臭再恐嚇佢
如果人地無做過,咁點反省

cls你係咪做教畜,教畜最鐘意屈完人,叫人地為自己無做過嘅野反省
巴打 加油🙏
可唔可以係單野其實好快 根本冇人睇到
冇人睇到自然冇人講到係點
你想樓主點用行動證明
告嗰幾條女誹謗定係告DOJ
法官話 相信有做過
只係行政上要咁判 因為認人有不足
你覺得咁樣好正義?
問題就係點解當事人一開始都feel唔到
但A話有就信有

中咗個A降頭定點
屈條仔做喎
佢都睇唔清楚係邊個做
咁都唔叫屈?
啲三姑六婆係咁架啦
推 爸打加油
係咪連friend都唔信先
如果單野係得A覺得係非禮 咁應該解釋到點解單野冇人爆到料出黎
其他人可能連邊個moment係非禮都唔知
但要去到報警喎
通常講三姑六婆最多唱衰你
去到報警條女都麻煩架

同埋如果無記錯,果時個ig po係講玩玩下聞到大麻味
咁當事人有隊都唔出奇,就係隊完先會唔知自己被摸,反而係隔離果個(A)見到
樓主
件事過咗可以放下已經係一種幸福
因為後面房game阿強令佢唔舒服嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞