我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
幫巴打推
巴打頂住
呢單嘢唔好跟車太貼。

而家係冇確鑿證據去證明原樓主非禮人,但亦都冇確鑿證據去證明原樓主冇非禮人。

尤其係火車捐山窿呢個活動進行時嘅確切時間冇人知,所以原樓主話根據cctv 佢係喺活動完結後先出現呢樣嘢冇人知真定假。

我無從判斷原樓主係真係畀人屈,定係有做過但僥倖逃過罪責而上嚟博同情+想利用連登力量去報復兩名女事主。

至於案情二,大家自己睇詳情,但好明顯原樓主對於同女仔之間嘅言語/身體接觸嘅界線可能唔太清楚,even當晚講嘅係同性相關嘅話題。

無論點都好,如果原樓主你係無辜嘅,希望你可以克服呢個難關,真兇最終會受到報應。

但如果你真係有非禮人,只係僥倖逃過法律責任,都希望你唔好再犯,做返個好人,因為上得山多終遇虎。
誣告都可以合理化
要告人就係legal advice關警察撚事咩,證人口供同認人程度都中樓主,人地律政司要搞鳩佢都無撚計
唔識比意見 幫推
屌你老母啦
做過就告得入啦戇鳩
響到玩言語藝術落井下石
你D 仆街唔識就死開啦
ching撐住,捱過左呢關就海闊天空
如果係真強姦,我同意繩之於法,但呢個世界都好多勞資糾紛又唔講
亦有千萬種defence可以比一個事實上有做過嘅人acquitted from court 包括technical issue
依家係到討論單case係唔係meritorious
係唔係beyond reasonable doubts你又話人企圖證明樓主有罪
咁係咪acquit =/ factually 無做先?
如果唔係 又點解唔可以raise啲問題出黎呢?
應該幾索
咁撚多人幫佢講說話
果班人實際就係人格有問題

自己係壞人,所以假定所有人係壞
當時人一定超大壓力
咁都可以比條女逍遙法外真係冇天理
主要原因係好多呢啲智商低下唔識 critical thinking既人

有冇可能係個女仔真係俾人掃咗波邊,但係唔係佢,佢食咗隻死貓,
1如果真係的話,佢俾人告又真係好慘
2如果女仔唔清楚係邊個就咬住佢嘅,咁就真係害得人好慘
3如果個女仔真係俾人掃波邊,而非禮嗰個唔係佢,應該捉返真正掃佢波邊嗰個男仔
有冇人知條八婆咩樣?
誹謗誣告呢啲好難入的
因為要講意圖

好似女事主咁 佢聽咗A 講就提告
就算真係證明A 講嘅嘢係錯
女事主都大可以話只係信錯人
唔係存心陷害

而A 亦可以話認錯人 記錯
種種原因畀咗錯誤資料

要證明意圖
除非犯人自招
或者搵到佢事前計劃佈署嘅證據
啲女權撚就係咁
依家話佢地女人經常話人視姦,屈人非禮但係冇後果
就喺度顧左右而言他講其他嘢唔敢正面回應
點捉啊?
判左冇罪都要比你當疑犯
Po 條女啲相先喇 除好褲喇
講得太好
睇其他留言睇撚到嬲
班撚樣屈撚完人告唔入
仲要繼續屈有做過
最撚仆街係條女講到自己受害者好撚慘
過幾日又落disco 玩
真係痴撚線
要屈都屈個在場既毒撚
真係r爆頭

同埋講緊係 所有人 係完全無人出聲話男事主 不在場

諗唔明

利申 證據確鑿的話 有哂證明 撐男事主
但事件事好詭異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞