我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
false memory effect?

信左阿A講野 記憶都改埋
女人真係好撚恐怖
咁正路應該拉哂在場所有有犯罪可能的人先公平
因為如果只係基於某幾個相識的人的指控就針對某個人係好危險(危險係指好容易怪錯好人)

舉個例
發生左單兇殺案
被告喺死者的死亡時間出現過
警方只針對被告搜證
咁好容易「證明」被告就係兇手
但如果呢個時候發現原來死者的死亡時間有另一個人出現過
咁被告係兇手的可能性就少左一半

同理
如果證人係基於疑犯的髮色認定犯人係被告
咁所有擁有相同髮色的人都應該被列為調查對象
如果只針對某一個人去調查
咁係唔公平
下,咁係個細路女係到玩野喎
佢自己比人串就唔服氣搵黑記踩場
淨係開波搵律師寫狀紙就要錢
出庭民事玩足兩三年,
條律師費知唔知有幾金
依家判詞只係證明唔到邊個係犯人
唔係話受害者亂告,未必win 硬
最後一人一半費用,果度都百幾二百萬
第3個point 告警察? 史無前例,同政府對賭,輸十倍都唔夠。

你邊度google到窮人必勝法?
上庭唔洗讀書搵錢返工? 人生淨係上庭?

輸錢輸時間,依家輸一年,就算啦
再輸埋未來10年,唔值得再輸落去。
法官個判辭係有人有做
不過唔肯定係咪事主做
blocked
巴打係先知level 唔夠你玩
香港人善忘,總有人唔記得甚至唔知壇野。樓主改過個名又係一條好漢
樓主依家有抑鬱 朋友又無晒
點好漢

朋友冇哂咪再搵過,又未去到話不可取替。
係抑鬱依個麻煩啲,因為個腦諗咩唔係自己控制到。只可以話轉環境係其中一個方法。
主要係因為果個A聲稱見到佢
法庭上嘅人證

咁告哂三個老仿囉?
gogogo
明明重點係樓主出嚟講自己冇做過俾人屈
幾條法律撚就喺度分析判詞
係上撚晒腦定spin嘅大家自行判斷
其實呢種扮到自己好專業,係風化案中擺明老屈男人的手法最似日本
日本人都無話尊敬法官
反而香港人當左班活化石係真理
我魚蛋論要為女權討回公道
應該拉埋其餘果兩個金毛比人掟石
係,其實睇過邢偵學既書就知,witness misidentification係冤案最大主因。
佢而家都輸咗時間同學業啦其實
反告返都係可以,如果佢會覺得唔為自己爭返個公道會成世活喺陰影下的話

反正佢而家無野可以輸,又未有工作

佢都係抱住咁嘅心態先會出黎開呢個po
係喇係喇 無consent 公開cctv 個啲唔講 刑事嚟
你話細路女玩野 最多都係道德爭議
你將道德爭議同刑事舉證 混埋一齊黎講
其實nursing男仔唔多
理論上要認唔難

問題係ocamp實搵埋啲畢業好耐嘅人,
同埋fd搭fd嘅外系人
大部分時間遊戲係分組玩,唔會認錯人
但如果玩disco night係唔分組同熄燈玩,咁就大獲
到而家都無港大同學/ocamp同學爆條臭西名?
其實嗰位巴打都冇話被告有可能做過
佢只係指出個mag仔唔係因為被告有不在場證據判無罪(因為個mag仔相信證人所講 認定被告喺現場)
而係事主嘅證供唔足以毫無疑點咁證明被告係非禮佢嘅人 先會判罪名不成立
有後台有networking有幾奇
好似姓高嗰條女咁
我信樓主無做過

樓主好勇敢再出post講返真相
點解唔pin呢個
會唔會佢太small potato,個個都who?咁樣先無料爆
唔出奇,仲要搞到咁大單,只會不停「安慰」同說服自己冇認錯人,唔會肯承認自己屈錯人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞