我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
睇你點定義「被人屈」,我個人睇法係其實非禮係真係有發生,只係事主唔係被告。所以你話係咪果兩條女「屈人」,我會話yes, but no. 佢係屈左個事主,但唔代表佢講嘅係大話,的確係可能有某人B非禮果兩條女,只不過兩條女錯認。

而法庭事實上亦都係咁講,認為非禮的確係有發生,只不過個辨認唔ok所以先裁定被告無罪。

個人認為呢件事最大問題根本就唔係果兩條女or被告,兩條女亦都可能係「真誠地犯錯」,最大問題係將被告個名spread開嘅傳媒,導致社會未審先判嘅情況。
可能我都忽略佢睇到個post嘅感受啦sorry
撐住
嗰度出旮旯,搭車記錄、搭笠記錄可以知佢幾點由邊度出發去現場,推斷到佢大約幾點到,配合CCTV,睇下個時間夾唔夾。
收皮啦屎忽鬼
屈完人無後果先係最恐怖既事
可能真係有人做過, 但係法律上証明唔到係邊個
唔代表條女有講大話呃人
樓主加油,我都係女仔,都睇唔過眼亂屈人無後果
之前日本有單仲搞到個老師無左份工,但個女仔就乜事都無
唔好灰心,法庭己經還左你清白!
你都on撚鳩
睇完呢個po,真係發覺女權好撚恐怖

男仔要好好保護自己
條女根本臭雞
讀書就讀書,玩乜撚嘢遊戲,攪咁撚多野。低撚死
最大問題係冇人知道案發時間係幾時,雖然話9:30-9:45但現實上冇人會係活動裡面睇錶,所以冇人知道實際案發時間。所以個被告有幾多不在場證明都冇用,因為除非個被告全晚冇出現,否則案發時間同被告出現時間係點都有可能出現重疊的。呢個正正就係點解個法官冇採納被告個不在場證明。
陳冠希 - 快點強姦我

八兩金 - 我屌你老母 用盡積蓄都要告到你甩褲

賤種港女 我屌你老母
律師不嬲咩字眼都要打架啦
無做過就唔會入咩
之前有單都係靠上訴先證明到自己不在場,唔係就入左去啦
Sorry 其實你講嘅嘢冇錯

因為你回緊支持男事主並攻擊女事主嘅人
咁你幫佢哋講嘢都正常

但睇落就唔係好舒服
唔洗推斷
cctv影到10點到
問題係冇人證明到班友幾時玩火車
所以證明到幾點到都冇意義
有冇辦法幫事主醫返好隻腳先,例如眾籌之類
我可以好負責任咁話俾大家知香港真係一個法律上完全偏袒女性既社會 作為一個court人我見無數俾呢個故仔更加離譜既故仔都可以俾人告上庭,咩的士佬同女西客嘈交俾人反咬係前座司機位摸佢後座條女對腳呢啲唔係咩新聞。

因為香港法律係性罪行上面係無條件相信受害人(男受害人另計),只要你個故仔唔係太離譜,半真半假無3rd party 1 on 1都可以照行照告。

其實好簡單,因為政府機關食唔起輿論,無視性罪行同證據不足告錯人兩樣取其輕,俾你都識揀。

所以咁多位師兄小心唔好得罪女人,到時一個唔覺意上到庭只可以自求多福
ching咁潑婦罵街其實都幾撚柒
又唔係好似上面嗰啲認真分析咁促進個討論

又係你出嚟話人哋有不在場證據
但好早已經有巴打法律角度解釋咗 點解不在場證據唔成立
你又話我唔撚理 總之而家法庭判冇罪 我屌你老母
咁其實唔使討論㗎喇喎
因為可能有畀人非禮
但係認錯人
你吹佢唔漲
同埋如果告唔到就要畀人告假口供
冇女人敢出嚟報案
創作力量和幻想會嚇你一跳
果然一樣嘢多人講就係真只要三個講你就信到十足嗰下fun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞