我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
推到有手機片流出再告多一鑊
上面有巴打講左 因為無客觀證據肯定案發個下個時間究竟係幾點 而被告的確出現過係現場 即使係有曬cctv影到被告10點先返入去亦都唔能夠作為充分既不在場證據
唔肯定邊個咪話唔肯定,唔知邊個做
點解落口供同上庭作證唔講清楚?
劇情魔改又傷害樓主多次
呢幾年興metoo,
今次告唔入條仔都算有少少公義
令我對香港法律有返希望
其實個alibi俾法庭reject唔係因為造假,係因為所謂案法時間有出入,CCTV已經唔可以穩妥用嚟做證據
社會上面就係太多好似你咁對件事同知識一知半解嘅人,搞到事主生無可戀
港大Ocamp風波|20歲青年被暫控兩項非禮罪 周五提堂
https://lih.kg/3486457
高質回應要推一推
我諗極都唔明如果講到alibi咁實淨個官冇可能唔提
見明明係話用背影話佢係犯人係不穩妥
班連登仔見到個post嘅內容就勁興奮信晒咁
個官又唔係傻嘅 佢都有基本邏輯嘅
最撚慘係無罪但個名俾人搞臭哂
你不如追吓post睇下我講啲咩先啦chingggg
我咪就係由頭到尾都話佢個alibi無證據價值嘅原因係因為時間問題囉 上個post已經講緊 今個post係#166
你班連登仔根本有份
港大Ocamp風波|20歲青年被暫控兩項非禮罪 周五提堂
https://lih.kg/3486457
單嘢上年8月20號發生
8月尾已經拉咗人 過兩日落埋charge提埋堂
時間上唔會誇張到所有經過過嘅cctv都冇曬片啦
我都認同唔係個個都會肯交嘅 私人舖頭一回事 但公共cctv(條街 巴士 even 大廈lobby/life) given你有court case透過律師文 又唔見得一定唔會畀喎
同埋要打疑點嘅 就算個cctv唔係200%肯定 都會拎出嚟打啦

都係去返個判詞 個官都接納證供話火車捐山窿嗰陣被告在場
亦都冇特別提過被告有咩solid嘅不在場證據 咁基本上佢都唔concerned with呢個位
屌你老母返大陸鬼國未審先判啦柒頭
想同疏遠樓主嗰班朋友講
相信你地有睇緊post
唔該你地反省下自己
呢單野係關你地事㗎

真朋友係應該義無反顧相信對方
你識佢為人就知佢常理下會唔會咁做
雖然咁講係馬後炮
跟車太貼被帶風向係人性一面

去到呢個地步 不如認真同樓主道歉
唔使怕難開口尷尬 錯就要認!
起碼俾樓主知道 佢而家唔係孤單一個

樓主 我支持你
又話假新聞, 起底法

得淡笑
有既話一早擺埋上庭啦柒碌
果陣先話唔知道咪好冇面?
係仇你班臭雞賤種港女呀 屌你老母臭閪
不如大家冷靜食啲
希望聽埋個女仔公開回應,
大家再作分析
見風駛𢃇 頭腦簡單 下下偏聽一面之言 大部分連登仔都係咁
而家又人格謀殺返條女轉頭 咩受害完又落蘭正臭雞
係仇咁點,仇你班臭雞唔比,香港女人全部都係賤種雞,
笑死 一唔小心就比人屈咗入臭格
巴打放低户口號碼黎,好想籌返多少畀你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞