我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 25 Dislike
涉事男學生被控非禮和普通襲擊罪,昨於粉嶺裁判法院被裁定兩罪不成立,當庭釋放。

我係你就直頭着草返大陸啦
屌你老母幾時有個兩條女既名同樣呀
講真 摸2下駛死咩
塊西鑲金?
啲女唔係用黎做愛仲有咩用 啲臭雞反省下啦
如果冇理解錯嘅 係因為冇人100%確定案發嗰一刻嘅時間
而案發嗰個活動嗰段時間係包埋十點鐘 所以就算你真係有cctv話你十點先入嚟 都證明唔到乜嘢(代表唔到佢完全冇喺嗰陣時出現
調返轉 現場有幾個證人都話見到被告
喂依鑊你唔啱喎
抌張圖上嚟要解釋架喎
don't make stupid people famous
最撚慘係已經造成傷害
而家還佢清白都冇用
仲要有班人針住可能做過只不過唔夠證據
我exactly見過呢種故仔,條港女拖住個鬼仔入電梯,個cam 影住佢地make out仲互摷之後出電梯,跟手唔知點解俾條女既正印發現咗,條女應該扮受害者俾條正印夾去報警,跟手條鬼仔就俾人拉咗仲告埋老強,不過case result我就無睇到,入唔入真係唔知,不過可以答番你就算之前影到make out,你都係個段時間安全,入到你門口無cam 1 on 1,條女後手反咬你,你都係濕滯。
佢哋都不約而同咁指出「火車瓹山窿」後大約30至45分鐘disco night先活動結束,以證人周祉瑜證供活動 2215 就結束,向前計返30-45分鐘都仲係2130-2145 我根本冇可能喺現場。

事情發生好似係disco night 前喎
加油,不要輸
臭雞屈人真係冇代價
點解唔公開資料,搵多啲目擊証人
有冇非禮
被告在唔在場
被告係咪非禮嗰個
係三樣嘢嚟

而家嘅判決係yes to頭兩樣 第三樣唔係100%肯定所以冇罪
我哋講第二點同佢最後冇罪 兩者係冇互相衝突
討論一件事嗰陣應該將概念區分清楚
“又點決定有無alibi?”
點解要決定?呢度又唔係法庭
你頭先已經講咗個重點:
法庭判咗佢無罪+定罪不穩
咁事主呢刻係咪無罪?

但係似乎係閣下有問題喎
喺度散布令人對事主起疑/認為佢有罪嘅諗法
邊兩隻g呀
做到護士實屈病人非禮啦
依件事引起大家嘅關注,被告脫罪只係其中個原因。仲有其他原因,所以唔係好可以就咁apply 落其他case。
其一,係玩ocamp 入面發生,大家都玩過ocamp 身體接觸在所難免,但當然呢一個唔係一個去非禮嘅理由,但係當喺呢個情景嘅時候檢控人員,我認為係有責任搵更加多嘅證據先去起訴,而根據事主嘅描述檢控人員係有唔夠嚴謹嘅地方。
其二,女方係有落club 根據男方描述,當然呢一個亦都唔係一個可以非禮嘅理由,但觀感上會令人覺得唔好。
其三,女方係喺時候經朋友提醒先至提出控訴,即係話喺當時當刻被侵犯嘅感覺並不是十分強烈,唔即時提出亦都唔代表冇被非禮啦當然。

但係總結以上三點,就會令大家覺得呂方只係朋友提醒吓先記起有被侵犯,當刻並無感到侵犯。俾大家一種就係提告只係唔甘願被抽水,但係佢作出咁嚴重嘅指控之前係冇三思。

我相信大家係不甘男方只係係女方嘅一念之間就受到咁大傷害,希望女方為自己作出嚴重指控前沒有深思熟慮係需要付出代價。

當然有冇作出深思熟慮我哋作為外人係唔知嘅,但係係根據相聯嘅事件就會俾大家一種咁樣嘅感覺。
Push
去得Ocamp都係臭G
應該咁講
disco night 中有火車瓹山窿呢個活動
火車瓹山窿完左之後30-45 完disco night
事主最早2200入園
入園行過去都要時間啦
咁的確佢火車瓹山窿時唔係現場嘅機會係大架喎
同埋disco night應該熄曬燈 有啲閃光燈咁
啲人又行黎行去 佢地點錯相機會都唔細
得罪講句 呢個都係樓主一面之詞啫
個官聽撚曬所有人講嘢 睇埋cctv都覺得係在場喎 屌埋被告個講法不切實際喎
最好兩邊對質下 原樓主都拎多啲證據出嚟 始終未叫水落石出
講得好好
「你頭先已經講咗個重點:
法庭判咗佢無罪+定罪不穩
咁事主呢刻係咪無罪?」
簡單地即刻答你:
我頭先已經講左個重點
法庭判左控方證人誠實可靠+信納佢地供詞
咁證人係法庭上面講過嘅野係唔係必然老屈無可信性?即刻簡單講 法庭呢個判決係錯而你係啱
如果唔係 既然法庭判左佢地係誠實可靠 你有咩資格話佢必然係屈?
仲喺度話人駁唔到
你不如睇清楚先
我係話你自己都識講法庭判左證據可信所以唔應該話人屈人
咁法庭夠判左無罪啦
你又做乜喺度人格謀殺人呀
法官本身有bias啦
咩「我相信事主真係有比人非禮」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞