我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
你睇真d啦ching
裁判官reject佢個原因係話因為有證人見到佢
但比佢罪脫嘅原因亦都係話證人淨係望到背面個個著同一件衫撚知係佢咩
姐係純粹係知有疑點打唔入
判詞寫存疑
但以邏輯推論根本唔make sense
如果你肯搞眾籌,我相信好多人會幫你
睇返判詞個官都係唔信佢嘅不在場證據
都係話控方已經證明咗佢在場 三人成虎鳩噏都信
係唔知食咗咩藥定果幾條女作供太撚柒先好彩走得甩
果時又隊草又話性侵
長官意志話一定要交人

果班撚樣個個都話見到,成堆友都講唔到確實時間
公義或許會遲到 但從不缺席!
師兄!法庭還咗你清白!希望你日後可以重新振作!
唔好諗唔開!加油!
Push
一啲同理心都冇
直程個人都唔撚喺度
點樣死好彩?
Push
女人
Yes 兩邊各有各講
成件事有無發生只可以話係不可知
當然一日無定罪被告都係清白
但話係誣告就需要獨立證據證明原告俾假證供
單單唔夠證據告唔入唔係一項誣告嘅證據
反而覺得最重要係個巴打夠硬凈
d 差佬實氹鳩你認罪
係咁比壓力你
未審先判
拉你個下已經當鳩你係罪犯咁
大概已經諗到會發生咩事
差佬:人少少認左佢啦 呢d罪 好輕 最多守下行為
大家都男人 咪扮野啦 我會唔知你諗咩?
你條罪基本上就入硬架啦 認左佢可以幫你求下情
或者發撚哂皮氣咁
咪哂阿Sir 時間啦 屌你老母 敢做又唔敢認 係咪同阿Sir 玩野呀

樓主一個學生哥 可以頂到咁耐已經好叻
唔只對住差佬
仲有之後對住屋企人 朋友
可能身邊既人個個都當正巴打佢真係有做咁
有千百種理由包括真係冇做過,可以令樓主洗脫到條罪
但總有一班仆街
會只係聚焦喺千百分之一既嫌疑企圖證明樓主有罪

冇錯,
就係講緊你哋班仆街
好少見連登啲長文咁流暢,樓主文筆幾好
CLS公司
一定要推post
還樓主一個清白
唔識法律嘢又冇睇開單嘢
不過好奇問咗問ChatGPT

我不是律師,但我可以提供一些一般性的法律資訊。如果你在香港被人告非禮,而法庭判定你無罪,你可能有以下的法律途徑可以追討被誣告:

1. 提起誹謗訴訟:如果你相信對方故意誣衊你,你可以考慮提起誹謗訴訟。誹謗是指在公開場合對你的聲譽造成損害的不實陳述。你需要提供證據來證明對方的不實陳述並造成了你的損害。

2. 提起民事損害賠償訴訟:即使法庭判定你無罪,你可能仍然因為被告人的指控而遭受了損失,例如名譽損失、精神壓力或財務損失。你可以考慮提起民事訴訟,要求對方賠償你所遭受的損失。

3. 向警方報案:如果你相信對方故意誣衊你,你可以向警方報案。警方將調查案件,並根據調查結果決定是否提出刑事指控。

請注意,這些只是一般性的建議,具體的法律程序和可行性可能因個案而異。我建議你尋求專業的法律意見,諮詢當地的律師或法律專家,以獲得針對你具體情況的適當建議。
反正你咩都冇,條女一d事都冇? 仲要冇人知佢係邊個, 根本唔公平,點解唔爆番佢出黎,等佢做番過街老鼠
咁都有大把強姦case係證據確鑿入晒
數量就一定多過證實咗嘅誣告
咁係咪應該男人癲啲
唔計隔離team
自己成組人
正常4個組爸媽
加埋其他組仔女
咁多人證
無在場玩 都比人砌?

好唔make sense
好撚鬼
因為係唔同嘅證人嚟
話見到佢嘅證人唔只一個
只係會人好確實咁見到佢犯案
拉哂所有港女去印度俾佢地感受下輪姦就啱架喇
你老豆冇射你條弱智仔落牆係你死好彩咋
就係在場玩果啲咁fd,點會砌自己友,係都扮唔清楚督個替死鬼
加油師兄
我唔知係咪淨係香港,但呢啲風化案未判之前都係對被告一方左好大影響
撐住
*無人好確實見到佢犯案
收聲啦女人 洗碗啦 讀書寫字既野唔關你事
你班女人生存既目的淨係只有生育同洗碗 其他野收嗲先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞