我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
呢個世界真係癲撚咗 法庭都判埋

我真係屌你老母你班臭雞賤種港女一世俾廟街呀伯中出
你的樣子如何,你的結果也必如何
如果摸人嘅係全盛期嘅陳冠希摸人,根本就唔會係非禮
如果摸人嘅係八兩金,唔好話摸,企埋啲手臂掂到佢手臂都當你非禮緊佢
所以所謂女權恐怖分子,淨係套落唔靚仔嘅人身上
下次記得開個ig黑底白字出post喇
我幫你諗埋啦
你尊重法庭判決嘅 法庭判左條仔無罪 所以thereinafter 無人可以指控佢有罪
立論:你尊重法庭判決
法庭同時接納左三條女嘅口供 話佢地講嘅野係真 但定罪不穩
法庭接納左架啦喎 咁你依家又尊唔尊重法庭判決?
你咪撚on9喇
你用過twitter同threads未
因為官諗野都只係主觀,完court講既評論根本係廢噏
man or bear
我比較傾向哩種社死原本係一種明知有人會逍遙法外嘅平衡機制 純粹係近年metoo個門檻低咗先會放大咗哩個誣告嘅risk
只能夠話真係好多case有做都告唔入
咁樣砌人生豬肉都唔駛坐監負責任,咁樣嘅法律法庭仲講咩公平公正公義呀屌!
人地講事實就話人on9

比著陳冠希?你班賤種港女追撚住人條撚含 係港大俾人拍哂片都無問題啦 扮乜撚野姐 臭雞港女 屌你老母
呢啲女人真係臭閪黎
事實我相信得當事人先知,法律從來都唔係同道德&對錯掛鈎的,法律只係一套工具。如果用法律嘅無罪黎代表道德嘅無罪,其實呢個社會會極度危險。

P.S. 我相信被告冇做的,但「我相信」同「法庭點認為」係應該分開處理。法庭的確係認為被告「可能有做亦可能冇,冇辦法確定有」,所以我先咁樣如實講啫。
想問而家告唔入, 咁D 費用係邊個負責??
咁姐係無做,但比人屈啦
至少之後對男方唔可以仲有乜嘢就業歧視、社會性死亡
當然如果有人純粹想從學術角度了解判決的邏輯,咁都ok
樓主之後仲要講唔恰當既笑話,
叫個女仔拎手比你惦。
我覺得樓主都幾可疑啦,
兩個女仔一齊屈你個可能性都唔高吧。。。

應該係咁,
有人玩玩下咁,II碰碰,搞pua技巧,
點知女仔唔受依套,
反面報警。

一係樓主你攞到證據去左宴會,
從來無係現場出現過,
否則時間線證明唔到你無做過。

而且本來都可能當有人唔小心,唔計算喇,
但之後又講不適當笑話進一步引起女仔不安,
就搞到自己上身。

有人可能覺得只下玩下,
程度唔高,又無惦到重要位。所以覺得無辜誤會比人屈。

但依d野但女仔介意,就會出事。

讀書要學識做人處世,
唔真係熟就儘量避免身體接觸。
謹言慎行,唔好講唔恰當既笑話,
唔係搞到撞板,只能講:
「你係果度出現(又惦到人),就預左會有風險」。
又嚟唔啱聽就仇女呀?屌你老母
加油!
玩過一次法庭程序就發現喺法庭根本冇所謂真相
就算有時你有做過,都可以靠程序打甩
一般情況只可以話冇足夠證據證明佢有做
因此人哋心裏面懷疑都唔係你可以控制到嘅嘢

但係原po個case特別在於,佢甚至冇出現係案發現場
係呢個情況下,我都相信原po冇做過
好似依家個官咁 佢係接納控方證人s嘅供詞 接納當晚被告係案發現場 接納當晚有人非禮 接納有控方證人認得被告
個問題係 就算接納曬 仍然有疑點:個辨認太武斷 所以定罪唔穩妥

你不斷強調法官認定證供可靠
但定罪不穩
所以被告先甩身
你可能覺得啲女仔畀人圍屌好慘咁
但如果個男仔冇做過 你係咪傷害緊佢先
睇你條茂里驚撚到
驚就含撚啦廢柴
又要問我如果條仔真係有罪咁點
同你條傻鳩賭又唔撚敢 喺度縮
如果係陳冠希,可能係唔小心唔覺意掂到啫
係八両金,條友肯定係特登
其他冇睇啦 唔知佢有冇老吹不在場證明

辯方律師又講胸部側邊以下唔係胸部咁

如果有玩game+真係冇非禮任何人
正常都有身體接觸
咁你梗係要戴頭盔話自己冇掂過任何人嘅胸部
樓主,支持你。
女權閪非常可怕,利用性作為工具去屈人,女事主事敗龜縮當無事發生,過一排又第二個受害者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞