我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
因為我比較著重的原則係 原告同被告的立場係咪公平對等
所以如果果受害者唔介意開名 咁開名就唔係問題
有人告樓主強姦
理性啲啦

當初個個男仔社死
就係因為咁樣感性大於理性
Pushhhhhh

啲女人最鍾意為咗保護自己而捏造事實
我無話要用同一罪名去講
Kisabbb屈完人強姦 佢一樣咩事都無
個男事主一樣比人爆哂出黎
我否定嘅係佢係一個有effective 不在場證據嘅人
我亦無否定佢係一個無罪之人啊 事實上佢亦都係 我亦都無得否定
無罪推定既前提其實係寧蹤勿枉
你concern可能真係告唔入既「真犯人」
咁點解唔駛concern「明明冇做但被屈」既人?
咁條佬起碼屌左條女先
而家樓主咩都無做就入左去坐5日,仲要洗曬身家
點解一定係有做過
2個劇本一定要同1一樣?
樓主比人屈都可以探討法律 正義之類主題
咁如果你要話法庭屈嘅咁冇得講啦
又唔係嗰啲case
真係要穩妥先入嘅
你咁講以後冇被侵犯者敢舉報啦
基本上任何法庭審訊 (少年庭除外) 都會出被告全名
女權點解唔出黎平權
咁就洗鬼理佢有無不在場證明咩
無做過既野何需自證
咁樣媒體算唔算犯起底法?
做女人真係舒服
屈完人乜事都冇
本主題可能正在討論有關「自殺」的內容。
若你需要進一步協助,可致電以下求助熱線:
https://help.lihkg.com/suicide/
清呀兩組人冇辦法用客觀事實嚟區分開
所以咪話一開頭唔開名咪將個影響減到最低囉
Karen去咗邊
屈人冇成本屈左先
皮已收
想問女權撚K字頭入黎未?
定係上個POST完左都未見到佢條腳毛?
英女子稱遭亞裔集團拐賣、毆打、強姦,數十萬網友怒了,結果…

(觀察者網訊)被亞裔團夥拐賣、毆打、強姦、性剝削……22歲英國女子埃莉諾·威廉姆斯(Eleanor Williams)2020年在社交媒體發帖講述了自己的“悲慘經歷”, 還曬出自己的受傷照片,並指控了侵犯她的多名男子。

此事引發眾怒,網路上十多萬人為她伸張正義,向警方施壓;埃莉諾的家鄉也出現了聲援她的示威活動,仇恨亞裔和穆斯林的種族主義攻擊事件也因此增加…

然而,事件卻在近日出現180度大反轉。 BBC、《衛報》等多家英媒當地時間1月3日報道,埃莉諾當天被法院判處犯有妨礙司法公正等八項罪名,她所有的「悲慘經歷」都是她編造的彌天大謊, 身上的傷痕是她透過自殘來博取同情,而那些被她污衊控告的人,也是她在網路上「隨機尋找的名字」。
開佢2條賤種八婆名啦
我回應緊佢話港女好撚癲
咁樣唔撚係general講所有港女?
係騎劫都係佢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞