我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(2)

1001 回覆
1245 Like 24 Dislike
我法盲
想問下係因為非禮罪比較嚴重 所以要送去法庭攞保 唔可以由差館出?
同佢拗呢個真係好無謂,有啲人到依家都仲係要混淆「有冇做」同「有冇罪」呢兩個唔同嘅concept

冇罪同冇做唔係完全相同架
所以我咪一直堅持 我無話過佢有罪 我都無biased 地認為佢有罪
只係脫罪原因係咩 係咪alibi需要clarify
咁你先可以有一個正確嘅基礎去指控人地屈人架嘛
我唔話佢有罪 無話佢有罪嘅同時 你都無得話人係屈人架啦喎 你依家又變左接受呢個講法啦?
概念nft咩,有罪就有罪,冇罪就冇罪啦。佢係唔係現場都好,條女根本就唔係100%肯定非禮佢嗰個就係樓主,唔係使咩延期又延期
搭車都有八達通紀錄呀
唔想講咩高深嘢,淨係想俾事主知好多人支持你
你好似仲未答到
咁法庭判左人無罪你都仲散播事主可能有做過
你有咩資格咁樣做?
港女☕
臭閪karen喺邊?
港大護理收咁多人都冇同學仔咩
邊個傻鳩告common assault咁on9..
咁耐都冇ig
原告人 人緣應該幾好
啱 最簡單就係佢冇做同冇罪其實係一致
非禮事件可能有發生
但係咪真係被告做呢
佢睇唔清楚亂咁指個人出嚟就係屈
有人po屈人嗰條八婆出黎未
有起底法㗎
上面2個撚樣唔好扯貓尾帶風向啦, 文又爬唔睇係到9up

事主見到完左case後,原告歌照唱馬照跑,覺得唔憤氣出po呻埋啫

事實係判決個陣證明左事主係有返去campsite 咁緊係有見到佢架 一個就咁po條link出黎 另1個就乜撚野保持距離 都on99
我本身仲諗住有冇入罪 有冇做過 對面有冇老屈你 係三個完全分開嘅concept 而正常人都會明白
但我發現原來好多人會將所有嘢撈埋一齊 然後亂咁屌人
你解釋完 畀多個point 佢又返返去「總之一句講曬」「總之講到尾」「咁而家」
咁其實根本討論唔到
小心karen
咁即係控方都唔可以prove beyond reasonable doubt
既然唔120% sure 就係佢咁自然入唔到罪啦
咪話無人話一定有做過
係定罪不穩
我尊重法庭 尊重法庭’s rulings on the reliability and the credibility of the testimony of the PW
所以咪跟返法庭嘅講法咁講囉
即係法庭咁講你就唔屌 因為你尊重法庭
我嘅講法 which is consistent with the rulings 你就屌 因為我唔係法庭right?
唔使同佢拗 明顯spin緊
唉大佬,呢度係連登,what do you expect…..
咁你根本都唔係同我討論緊同一樣嘢
咁你無啦啦覆我做咩啫
你真係9唔撚搭8 無證據就質疑人 睇黎你有做香港警察既潛力或者你已經做緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞