[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
龍宇啲英文都仲係有啲韓國口音係到
去嚟去去都只係聽到佢講thank you
官熙個頭起得差 之後堅定返緊慧善
同龍宇個頭起得太好 之後1999遊花園
兩種表達方式已經對觀眾觀感差好遠啦
正常都feel到唔對路啦
就算唔係當面講都好 個情況係:
大家都知呢龍初曖昧中 以為好穩定
已經會起哄係新婚夫婦嘅程度(=宰亨視覺)

點知轉頭個男嘅approach自己
話其實都想試吓date其他人
比著我聽到都會聞到陣伏味

唔係話戀綜就要綁死 但之前龍宇送晒花咁主動
作為女仔都會唔想再插足人哋
你話feel到係單方面佢比初雅追 自己又有好感就話可以試吓啫
可以理解佢成長背景引致佢封閉內心同對唔熟嘅人有抵抗
但係冇禮貌依樣嘢就唔太關事
珠妍對住冇興趣嘅哲賢同允載起碼唔會咁冇禮貌先
對話or約會嗰陣至少唔會太冷場
咁作為帶住珠妍大嘅哥哥龍宇冇理由唔識待人處事嘅基本禮貌
特別係同人講嘢要坐好真係細路仔都識
仲要智媛出場第一次延長傾計,龍宇唔揀佢,
之後第一次date, 玩左成日,龍宇又唔揀自己,
自己都放棄左龍宇,又有宰亨新目標,
呢個時候龍宇話當初同我飲酒似得好開心,伏味好濃
佢send sms前係大廳行來行去,又多小動作,表演到自己好唔關心咁,好似想話比全世界聽我唔開心、我轉軚都好煩躁㗎,aka你地咪怪我
真係唔開心嗰個初雅都冇咁大反應
拎啤酒嗰幕真係
韓劇drama都唔會咁寫嚟表達主角嘅煩燥啦
好似幾十年前啲韓劇煩躁男主角,或台灣鄉土劇煩躁失戀男主角
唔知算唔算attention seeking 嘅一種
係呢班嘉賓面前show off 英文真係玩自己

允載智媛加拿大讀大學,允荷Yale,正燮上次扮機長講野聽得出英文勁標準,宰亨都聽得出係流利。 點解要係佢地面前show off 英文。 真係 THANK YOU VERY MUCH
智媛唔係小學定初中已經去加拿大?
想聽佢講英文多啲
正燮aka james 英文一定好啦
佢讀phd全英做研究

btw智媛英文名係咪ally
真心笑死,講英文允在加拿大咁耐,一定好過龍宇,都唔見佢會show off
見龍宇連sms都要用英文真係好扮野
正燮個樣都幾襯James
智媛我第一下get到係Ellie
字幕係Ellie
都好襯佢
其實少爺都係隱約attention seeking嘅人
但係少爺唔會做「唔恰當嘅嘢」 同由頭到尾都唔會當眾落人面
而且少爺係應該認真時認真 可以on9時又可以好on9
但係龍宇應該要認真嗰陣 佢嘅企動都仲係好輕浮
少爺係佢似enjoy被注目,雖然佢自稱shy boy
不過都有少少唔明,佢明明幸福家庭長大,但又會咁注重要做戀人心中第一位,似係安全感不足嘅感覺
會唔會係佢媽媽病過外加上一段感情情傷導致
唔知呢,我睇嗰陣get到嘅「擺第一位」係類似工作vs戀人,會擺戀人先嗰種

9估前度應該係比較幹練事業型(由智媛畀人嘅外在形象估出嚟),可能喺少爺需要戀人嘅emotional support嗰陣都掛住工作/生活上其它嘢,忽略咗少爺,所以佢先想要做戀人心中第一位?
三人行江原道嗰次佢都有話enjoy

一來我覺係世承太近佢歲數 差兩年
佢爸爸都有講佢係好鍾意女 一直想生女
(唔代表唔錫仔 只係老大被忽略好常見 即使只係短暫同輕微)

二來佢話細個身體唔好所以有一排成日同媽媽嘈
因為媽媽掛住仲係bb會撒嬌嘅宰亨 但同時係細個要人照顧嘅宰亨

覺得佢討厭自己weak嘅一面 想證明自己已經長大 有能力照顧自己 我覺得ENTJ係有一定程度嘅慕強 同時有被注視嘅欲望

正燮同龍宇都有呢種特點 佢想人欣賞自己強嘅呢一面
可能戀人嘅欣賞係最比到滿足佢?

仲有原生家庭父母嘅戀愛觀都好影響
見佢爸媽仲係咁sweet就知佢理想愛情要好似父母咁 互相支持 珍視對方
exactly係世承宰亨兩兄妹追求嘅嘢

利申9up
請問第幾集有男仔朋友?
唔記得,龍宇兩兄妹一齊同龍宇兩個男仔朋友食飯
咦我無睇到 可能係加長版?
係呀 呢part加長版先有
好甜
少爺真係好似青春期男仔,係咁圍住鍾意嘅女仔轉嚟轉去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞