[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
可能冇鏡頭就錫咗落去
全集最心動就係世燮酒吧和好+返屋企嗰段路
同埋允允拍蚊瞓梳化
少爺係推土機
宰亨一開始: 好濃妝
Also 宰亨: 似new jeans
世燮今集sweet到癲
未嘈完就延續約會傾完成件事
和好反而結束約會
反正有以後 所以而家可以結束約會 返去再繼續慢慢傾
仲要小情侶鬥快send結束
哼係我話要結束先㗎 嘅feel
車上面嗰段嘢係sweet到癲
又托頭又摸手又挨膊頭
主要係珠妍同龍宇真係成個餅印咁
但開頭好似都係得佢家姐估中
初雅世承宰亨都估錯 笑死
同埋嘈完返嚟正燮都有同家姐講唔想約其他人hurt世承 我估佢本質唔衰 只係佢唔識拍拖

不過我見預告佢又會有一日同智媛date 唔知到時又會唔會心動畢竟佢都認佢有心感

而家最大變數真係智媛
除咗呀哥之外所有男都對佢有好感
我覺得之後龍宇要轉的話都會係偏智媛
但智媛都已經date過龍宇、哲賢又同正燮傾過通宵
佢有好感應該係得宰亨龍宇
而家佢同宰亨互選中,應該未必揀返龍宇
除非宰亨有咩大失誤
開頭嗰陣時其實我都係估珠妍世燮係兄妹
主要係佢兩個成日坐埋一齊
同埋唔知係珠妍龍宇刻意避開同鏡
同pd剪到佢兩個冇同鏡
所以完全冇聯想龍宇珠妍係兄妹
允允係梳化果到真係睇到心跳加速
仲有少爺智媛雖然個date 睇落無咩特別 但係隔著個mon到聞到陣心動味
呢套真係一個大型人類觀察節目

唔知係剪到咁定點啦
龍哥去到新加坡完全不在狀態
坐對面都冇eye contact
唔想傾啲so-called”deep嘢”又唔自己開話題

在亨對珠妍夠冇feel啦
都唔會咁樣句點珠妍
揀房嗰度又冇啦啦燥珠妍底
允允嗰度真係好夾
允載含羞答答嗰陣 允荷就會打直球
到咗允載打直球嗰陣 就到允荷瘋狂心心眼咁怕醜笑
其實龍宇連自己妹妹都唔講自己實則狀態
完全違反咗依套節目想兄妹互助嘅宗旨

依家諗返珠妍比紥花龍宇幫佢出橋都唔知係幫咗佢定害咗佢
初雅以為龍宇係行動派 點知同龍宇傾完先發覺唔對路
龍宇似乎有少少覺得由頭到尾佢雖然對初雅有好感
但係作出實則決定都係因為珠妍推進

其實佢唔想對一個識咗只係2個禮拜嘅人談心我覺得好正常
但係仔細睇返佢同初雅講嘅嘢 如果我係初雅同珠妍會超失望
因為佢將責任推晒落人地度咁

珠妍雖然平時有少少似被寵壞嘅公主
但是喺龍宇嗰part真係有啲無辜
龍宇同允在換帽嗰段總覺得佢有少少心機成份,專登搵位讚下智媛頂帽靚,引佢注意咁佢似想試試初雅以外嘅女仔咁
我係觀眾都畀佢嗰句「你係珠妍pick」淋熄咗啲火
珠妍畀花佢都係因為佢之前講到同初雅好穩
揀房燥底更加無辜
珠妍已經冇Match又整親腳
遲返屋企冇得住靚房仲要畀阿哥燥
龍宇同智媛明明date咗兩次都冇乜feel咁
點估到最後一個屈尾十
又話其實對智媛都好猶豫
呢集笑到牙鉸痛

允載智媛兩兄妹都可以例入戀綜最強鯰魚list啦 越睇越有魅力 呀哥識煮飯 肯清潔肯殺蟲 又會打直球 一個自帶bgm 既男人 最欣賞佢主動同智媛道歉 唔係得把口

呀妹就一出場已經令全部男出演者著迷 而家只係希望佢可以成功俘虜草莓王子嘅心

歡迎男6 朴宰亨(推土機版) 出場!
以前除咗睇過後半part嘅換乘2基本上冇完整睇過戀綜
我發覺小心臟承受唔起pd剪輯素人之間嘅拉扯
好似剪到一定要有反派咁
可能因為如果全部都好似允允couple咁會冇drama
講開濃妝
宰亨其實同允載審美幾一致
兩個都係覺得智媛濃妝/成日着得黑蚊蚊
同埋唔get疊穿
所以允載講得啱,智媛要多啲聽阿哥意見,跟阿哥嘅話就可以符合返約會對象嘅審美
(雖然而家佢着乜草莓王子都鍾意㗎啦
講開又講
宰亨同允載幾多共同點
又識煮飯(尤其烤肉)又搞笑又識照顧人又傲嬌
審笑幾一致
不過宰亨外放啲可愛啲
揀房果到我係覺得龍宇將date既不滿發洩左係珠妍到
親人之間有時會發脾氣都正常
同埋我覺得龍宇其實似迴避型人格
佢對初雅係有好感,但前提係對方唔可以問佢最軟弱最唔想袒露果一部分
只要一觸及呢一part佢就好容易逃避
之前都講過佢拍過幾次拖但係時間都唔長久,我猜測可能每次都係女方想再了解佢多啲果陣就會分手
允在去到新加坡邊咗第二個人咁勁大膽
係咁講爛gag 叫正燮衝去揀房嗰到勁好笑
捉完蟲係咁出入允荷間房check
喺梳化整允荷件褸嗰到已經係男女朋友咁
少爺仔喺車問智媛係咪攰嗰下個樣又係
兩個都突然進化男友模式啟動
最近先一口氣追返上進度
對允在最surprised
一開始覺得佢外貌比其它男成員比下去會唔會無咁受歡迎
估唔到熟落左性格咁幽默
同妹妹既互動實在太好笑
雖然同呀妹鬧交果part睇得出佢都有d大男人
發起脾氣上黎口氣都幾惡
智媛真係好妹妹 初頭有d高冷feel 後來先知道佢都係咁直接
兩兄妹都好大反差 最中意睇佢地+少爺世承
正燮就....愈睇愈扣分諗起籃球佬果d口吻 將責任推晒比女方唔表達果款
有冇邊到睇到全部加長part
原來viu睇少左好多野
果然係94line
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞