[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

我覺得允荷get到龍宇d表達方式 真係好醒
其實佢兩個真係幾夾
就算唔計兩個人本身外國生活有共通點
論整體嚟講果然允荷真係幾受落
戀綜就係咁 瞬息萬變 唔知點解d主持人咁大反應
呢集最正我覺得係正夑收到訊息個眼神
btw允荷真係好有魅力
點都好希望佢開心幸福
允在唔使咁頹嘅 自己都好好仔 已經做得好好
始終鏡頭之下,應該唔會好出面?而且珠妍唔壞,我諗珠妍應該清楚宰亨對佢無興趣唔關第二個女人事應該唔會搞咩競爭咁老土
不過智媛同珠妍又真係好似好少接觸,無同允荷世承咁friend
我覺得有機係前面幾集為咗營造3角戀剪走咗唔少互動
依家宰智已經明朗化就唔使再搞咁多嘢
因為智媛珠妍又唔似去到完全唔熟
宰智兩個都做到出哂面 珠姸都知冇可能

換乘換到嚟呢邊
今集煮飯仔都好好笑
約會對象比推土機搶咗就默默行開
一煮好啲肉就過返嚟jap
能承認嗎佢怕了當那電燈膽
宰智永遠想睇嘅都係下集
事實證明 唔係初雅問題 龍宇講嘅嘢冇人聽得明
一到佢鏡頭我就r撚晒頭 係咁喺到兜圈
你想搵第個咪直接講囉 又係咁話初雅都未試過同第個dating 好噁心
允荷又係 果然血緣冇得呃人 有個對你痴心一片嘅唔要
係要出去試下 咪畀我睇死龍宇之後唔揀你又去搵返允載
同埋允荷應該唔鍾意允載 只係之前冇人揀先咁
人地世承sd完短訊就諗緊點同男2解釋 允荷就理撚得佢死
今集睇完好多人設顛倒
最後允載同初雅一齊算啦 佢兩個互補應該唔錯
應該顧慮鏡頭問題 人設會崩壞
驚講得太直接被網民鬧
依家太兜圈都係俾人屌緊
想懶係做好人咁表達岀 淨係同我date 你一定都冇晒機會 倒不如你去approach下人

點知觀眾其實係睇得出
佢而家唔使顧慮啦 崩晒
大佬你一開頭立晒專一 有承擔 完美好男人嘅形象
而家反差大到
一係一開始唔好立咁嘅人設 一係就做戲做到尾
搞到唔湯唔水畀人屌都好合理
到底點解龍宇同初雅傾重要嘢嗰陣隻手要咁擺 望落有啲冇禮貌
但係調轉同珠妍允荷嗰陣就正正常常
唔通真係因為同初雅傾嗰陣超唔舒服?
今集cp集體崩壞
我宰智繼續甜到糖尿
多謝允荷阿媽劇透,唔係我呢個允允cp粉會同允載預告一樣咁崩潰
真,睇完呢集幾想允在同初雅都date返次,可惜好似無機
應該冇機了 一嚟允載將自己綁死喺允荷到
二嚟初雅又唔係佢嗰type 同埋又冇時間
有多個禮拜可能會有啲變數 不過都係自己ff
我宜家開始懷疑其實果個會唔會唔係允載嚟
只係相似
唔會啦,好明顯係允載。 仲有果日允荷媽出相果日就係梳化調情之後,我個人覺得允荷媽係特登既。 果日比大家見到個女同人咁親密,會唔會有人覺得個女好隨便,咪特登出張相唔覺意講,係男朋友來架
佢呢度好作狀
肢體語言某程度上反映返佢內心
佢言語表達上好似講到好坦誠咁
扮到好似無野咁 好豁達咁
但睇得岀有心虛成分

明眼人睇得岀 佢講咁多都係想拒絕人
但唔想做醜人咁解

我有嘗試理解過佢講乜
個人認為佢兜咁大個圈都係想模糊焦點

但大佬 當初又係你自己決定要sd信息比人

姐係用之前嘅我會為咗想令佢開心而做啲 內心嘅我根本唔會做嘅事
但依家嘅我經過呢幾日新加坡相處+今日同允荷dating
令我更加確信自己嘅諗法
而合理化自己行為

同樓上有位ching 講嘅佢對住初雅用緊社交面具嚟相處 但而家知自己人設開始崩壞但搞唔掂
所以講到有幾兜得咁兜
唔想人地知佢變心嘅原因 所以包裝成 [一路同一個人dating咁多次 導致無時間了解其他人 依家想開始了解下]

係車度佢同允荷有提到佢唔想搵個相似嘅人
呢點同智媛諗法一樣
但佢表達岀嚟嘅方式完全令人理解唔到

到底佢係扮唔識講野定真係唔識講野
今集龍宇同初雅傾完
send msg嗰陣個坐姿同表情其實已經鬆咗好多
有種勝利者姿態unun腳等收msg咁
我都仲係覺得佢係有啲扮野嘅關種
希望初雅而家真係醒
佢講嘅嘢都有少少gaslighting咁
我聽得明佢想暗示嘅大家綁死
不如接觸吓其他人

作為infj 同時都真係會諗我係初嘅話都有機會覺得係因為自己搞到龍宇綁死咗 不自覺反省自己
但諗返其實根本冇錯
今集睇得出宰亨拍拖嘅話真係會完全投入200% 放女朋友喺一位

難怪佢之前被hurt之後有陰影
所以觀察咁耐先做決定

呢種人要遇到同佢一樣咁value關係嘅人
如果唔係會好受傷
我覺得戀綜唔需要綁定一對
但佢因為未諗好自己對初雅係咩諗法所以彈出又彈入eg. 短信話整泡菜
仲有喺未講清楚之前同一開始相比約會態度變得唔積極 好似對方欠左你咁
呢啲嘢全部都係扣分位
所以我覺得佢就算同邊個拍拖都好快會玩完
初雅一定好hurt 三日前佢明明公開送花
節目pd如果想佢比人插少d就剪多啲對珠姸同哲賢嘅好 宜加見到佢後采個事不關己嘅樣已經覺得煩

不過我反而覺得龍宇同允荷對初雅允在講嘅要唔要約下其他人又無乜嘢 戀綜無話一定要淨約一個人 但個分別始終係態度人地允荷對允在態度一路好好
態度係重點 真係好似對方欠咗佢咁
其實初雅好似冇主動揀過龍宇
就算佢哋狂約都係因為命運+男方主動

第一次 龍宇揀卡 仲要佢自己都想揀初
第二次 random
第三次 珠妍揀比佢(因為佢同個妹講到自己好堅定
第四次 自己送機票+送花

其實初雅先係被動綁死喎
不過本身佢選擇好有限係真嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞